Nyhed

Lukningen af produktion i Videbæk kom som et chok

160 medarbejdere på Arlas fabrik Arinco står til at miste deres job. Meddelelsen kom som et chok, fortæller tillidsrepræsentant Søren Nielsen

”Guldægget” blev det kaldt for bare få år siden, men den 20. august meddelte Arla, at de vil lukke produktionen af modermælkspulver i Danmark. I stedet skal pulveret produceres af koncernens franske samarbejdskoncern Sodiaal.

Dermed står 160 medarbejdere til at miste deres arbejde, når beslutningen bliver ført ud i livet om ca. 19 måneder.

- Fabrikken ligger i et smørhul, så jeg tror på, at langt de fleste vil kunne finde nye jobs, hvor de kan bruge deres kompetencer.
- Søren Nielsen

- Vi er både overraskede og chokerede, fortæller tillidsrepræsentant Søren Nielsen.

I de senere år er omsætningen faldet, og medarbejderne var forberedte på, at der kunne ske ændringer:

- Men der var ikke nogen, der forestillede sig, at de ville lukke hele produktionen ned. Stemningen er derfor noget trykket, siger Søren Nielsen.

I løbet af de næste 14 dage bliver sat navn på de 160 medarbejdere, der skal forberede sig på at finde et nyt arbejde.

Håb at mange kommer nemt videre

Fabrikken i Videbæk ligger heldigvis i et område med mange mejerivirksomheder. Derfor håber Søren Nielsen, at det vil blive muligt for mange af hans kolleger at komme godt videre.

- Fabrikken ligger i et smørhul, så jeg tror på, at langt de fleste vil kunne finde nye jobs, hvor de kan bruge deres kompetencer.

Vi er klar til at hjælpe vores medlemmer, så de så nemt som muligt kan komme videre i ny beskæftigelse
- Allan M Kristensen

Det håb deler afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF MidtVestjylland Allan M. Kristensen:

- Vi er klar til at hjælpe vores medlemmer, så de så nemt som muligt kan komme videre i ny beskæftigelse. At de først står uden job om 19 måneder betyder, at der er god mulighed for at klæde dem på. Har de brug for opkvalificering eller nye kompetencer, så kan vi nå at få det på plads, inden fabrikken lukker, forklarer han.

Udover de 160 medarbejdere på fabrikken, har Arla meldt ud, at beslutningen også vil koste omkring 10 administrative stillinger hovedkontoret ved Aarhus.