Nyhed

OK25: Ny overenskomst for mejeriarbejderne

Fødevareforbundet NNF og DI har indgået forlig om en ny overenskomst for mejeriarbejderne. Det er blandt andet lykkedes parterne at løse en særlig udfordring, som har generet området siden 2011.

Det store forarbejde op imod OK25 har båret frugt.

Mandag morgen mødtes Fødevareforbundet NNF med arbejdsgiverne fra DI, og efter et lille døgns effektive forhandlinger, kunne forhandlingssekretær Karl Ovesen skrive under på de nye protokollater. 

- Jeg synes, at vi har opnået et rimeligt resultat, siger Karl Ovesen med et smil og vanlig jysk underdrivelse i stemmen. 

Han hæfter sig særligt ved, at det er lykkedes at løse et par af de udfordringer, der har generet området:

- Først og fremmest har vi fået løst en af de problematikker, der har naget os siden 2011. På vores område har arbejdsgiverne nemlig kunnet disponere over 32 af chaufførernes ferie-fritimer. Det tal er nu reduceret til 14,8 timer, fortæller han og fortsætter: 

- Vi har også lavet en aftale, der sikrer, at de weekendarbejdere, der deltager på kurser eller i uddannelse i hverdagen, får en fornuftig aflønning. Alt i alt et godt forlig, konstaterer Karl Ovesen. 

Udover de branchespecifikke forbedringer indeholder den nye mejerioverenskomst også en række af de forbedringer, der så dagens lys med CO-Industriforliget og transportforliget. 

Det er endnu engang lykkedes mejeriområdet at løse nogle af deres branchespecifikke udfordringer.
- Næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen

”Godt kæmpet”

Næstformand og forhandlingschef i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen sender en stor buket roser i retning af forhandlingsudvalget:

- Selvom forliget helt naturligt ligger i forlængelse af de to gennembrudsforlig, så er det endnu engang lykkedes mejeriområdet at løse nogle af deres branchespecifikke udfordringer. På den måde står overenskomstfornyelsen 2025 på skuldrene af de tidligere års fornyelser. Udviklingen af overenskomsterne er et langt sejt træk, og det afføder respekt, når det lykkes. Godt kæmpet!

Senere i dag mødes Fødevareforbundet NNF og DI til forhandlinger om en ny overenskomst på det fødevareindustrielle område. Slagterområdet holder fortsat pause, og efter nogle gode forhandlinger mandag den 3. marts, er Fødevareforbundet NF og Dansk Erhverv også blevet enige om at holde en pause i forhandlingerne om håndværksbageroverenskomsten. De skal mødes igen den 11. marts. Til gengæld tager de i dag hul på forhandlingerne om produktionsoverenskomsten.