DM Skills: Smil og sommerfugle
- Man kan ikke deltage i denne type konkurrence uden at have sommerfugle i maven. Og så skal man samtidig kunne være dybt koncentreret om sit arbejde samtidig med, at hundredvis af mennesker går forbi én og kommenterer ens arbejde. Det er benhårdt, forklarer Henrik Tonnesen, der er afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Sjælland & Øerne og næstformand i det Fælles Faglige Udvalg.
De 10 bager- og konditorelever, der dyster ved DM i Skills 2020, er da også dybt koncentrerede, mens de tryller de mest fantastiske ting frem, men der er plads og overskud til smil og forklaringer, når de besøgende på DM i Skills spørger ind til ingredienser og teknikker.
Imponeret over det høje niveau
Konkurrencen for bagere og konditorer er nemlig samtidig en fremvisning af, hvad der er trendy inden for de to fag:
- Der er jo en del af faget, der aldrig forandrer sig. Gær opfører sig nu engang, som gær altid har gjort. Men der kommer nye typer gær til, ligesom de unge bruger nogle andre smagskombinationer og ingredienser, end de gjorde for 10 år siden.
- Det er også slående, at de i dag skal kunne fremvise sandwicher eller croissanter med fyld. Det er ikke længere nok bare at sørge for brødet, de skal kunne lave næsten færdige måltider af deres produkter, fortæller Henrik Tonnesen.
Han er imponeret over det høje niveau, og den store variation, der i den måde elever har løst deres opgaver på.
Klik gennem billedgalleriet og bliv klogere på bagernes og konditornes konkurrencer ved DM i Skills 2020.