- Min træning er gået rigtig godt, og jeg er helt klar til WorldSkills, siger 20-årige Caroline Amalie Flyvenring Andersen, som skal repræsentere Danmark, når verdens dygtigste konditorelever dyster ved WorldSkills 2019 den 22. - 27. august i Kazan i Rusland.
- Den største udfordring har været mit sukkerblikfang, fordi jeg ikke er vant til at arbejde så meget med sukker. Jeg arbejder mere med chokolade. Det er forskellige teknikker, man bruger. Chokolade kan man støbe, men karamel kan man trække, puste og støbe, siger Caroline og tilføjer:
- Og så er det svært at arbejde med sukker, hvis luftfugtigheden i rummet er høj.
Spoiler og smørcremekage
Temaet for de 25 konditorer i konkurrencen er formel 1.
- Jeg synes, det er et fedt tema, men det er ikke så bredt. Det bliver nok meget de samme ting, vi kommer til at lave, siger Caroline, som blandt andet har lavet en spoiler og udstødningsrør til sit sukkerblikfang.
Udover blikfanget skal Caroline lave en smørcremekage i to etager, som skal være en celebrationkage til formel 1. Det har ikke været helt let for Caroline:
- I Danmark laver vi ikke så meget smørcremekage. Vi er mere til kager med mousser, som smager friskt. Så det har været en udfordring, fordi jeg ikke er vant til at lave det, siger Caroline, som også skal lave fyldte chokolader, men det har hun helt styr på.
Mange ukendte opgaver
Udover de tre kendte opgaver består konditorernes konkurrence af flere mystery-opgaver, som deltagerne ikke har kunne forbedrede sig på inden.
- De ukendte opgaver kan gå begge veje: enten er det noget, jeg har prøvet før, eller også er det ikke, siger Caroline, som derfor heller ikke har nogle forventninger til sin egen placering i konkurrencen.
- Jeg vil gøre mit allerbedste, men jeg aner ikke, hvad de andre lande kan. Selvfølgelig kunne det være fedt at blive nummer et, og det går man vel også lidt efter, men jeg tager en dag ad gangen og ser, hvordan det går.