Fødevareforbundet NNF har haft travlt i forhandlingslokalerne hos DI og Dansk Erhverv.
Krav er blevet fremlagt og diskuteret. Nogle er kommet på plads og har fundet vej til et forlig, mens andre er blevet hældt ned af brættet.
Fredag den 7. marts udsatte forligsmand Jan Reckendorfen eventuel konflikt med 14 dage.
Det betyder, at OK25 er på vej ind i sin slutspurt. De forhandlinger, der endnu ikke er endt med et forlig, er under pres, hvis de skal nå i mål.
Alternativt bliver de samlet op i det mæglingsforslag, forligsmanden forventes at fremsætte sammen med FH og Dansk Arbejdsgiverforening.
Fødevareforbundet NNF har fem overenskomster, der skal forhandles.
Her er en status på dem pr. 11. marts 2025 kl. 13:00:
-
Fødevareforbundet NNF (sammen med 3F) og DI: Mejerioverenskomsten
Tirsdag den 4. marts blev parterne enige om et forlig. Forhandlingssektrær for Fødevareforbundet NNF Karl Ovesen er godt tilfreds med forliget, som han på nnf.dk kalder ”Alt i alt et godt forlig”.
-
Fødevareforbundet NNF og DI: Slagterindustri
Natten til onsdag den 11. marts måtte de to parter meddele forligsmanden, at de ikke har kunnet opnår et forlig.
Efter to intense forhandlingsrunder var parterne stadig for langt fra hinanden til, at et forlig var indenfor rækkevidde, fortæller chefforhandler for Fødevareforbundet NNF Jim Jensen.
Det er nu op til forligsmanden at beslutte, hvad der skal ske forhandlingerne. Han kan fx vælge at indkalde parterne til nye forhandlinger i forligsinstitutionen.
-
Fødevareforbundet NNF og DI: Fødevareindustrien
Forhandlerne og forhandlingsudvalget fra Fødevareforbundet NNF og deres modpart i DI satte sig tirsdag den 4. marts overfor hinanden mål om at opnå et forlig. Men efter 23 timer besluttede parterne, at de havde brug for en tænkepause.
De mødes igen torsdag den 13. marts kl. 11. marts 2025
-
Fødevareforbundet NNF og Dansk Erhverv: Produktionsoverenskomsten og Håndværksbageroverenskomsten
Netop nu sidder forhandlingsudvalget og forhandlingssekretær Mette Bisgaard i Dansk Erhverv og kæmper for at blive enig med arbejdsgiverne.
Parterne forhandler om en ny overenskomst for de bagere og slagtere, der arbejder i landets supermarkeder (Produktionsoverenskomsten).
De forhandler også om en ny overenskomst for de bagere og konditorer, der arbejder i de private bagerbutikker (Håndværksbageroverenskomsten).
Når produktionsoverenskomsten er på plads, vil overenskomsten for bagerne og slagterne i Coop blive fornyet på ryggen af den.
Andre overenskomster
Udover de fem ”store” overenskomster skal Fødevareforbundet NNF også forny overenskomsten med Horesta.
Og når butiksoverenskomsterne er overstået, venter forhandlingerne med Brugens Arbejdsgiverforening. Hertil kommer de forskellige virksomhedsoverenskomster.
Forbundets to overenskomster med Daske Slagtermestre (DSM) udløber først 1. april, så her er der lidt længere tid at løbe på.