Foto af Rune Evensen
Nyhed

OK25: Nu mødes Fødevareforbundet NNF og DI til forhandlinger "uden bagkant"

Fødevareforbundet NNF og DI mødes til overenskomstforhandlinger for slagterindustrien torsdag den 27. februar. Forhandlingerne er "uden bagkant", og chefforhandler Jim Jensen har ét særligt håb.
Ole Wehlast, Jim Jensen, Brian Vestergaard og Anette S. Larsen ankommer til det indledende møde I DI i januar 2025
Ole Wehlast, Jim Jensen, Brian Vestergaard og Anette S. Larsen ankommer til det indledende møde I DI i januar 2025

Opdateret fredag den 28. februar:

Efter nogle gode forhandlingsrunder er Fødevareforbundet NNF og DI blevet enige om at tage en tænkepause.
- Der er ikke noget drama. Vi har bare brug for lidt tid til at tænke os om, fortæller næstformand og chefforhandler for Fødevareforbundet NNF Jim Jensen.
Der er ikke aftalt en dato for et nyt forhandlingsmøde.

De er indkaldt til forhandlinger "uden bagkant". 

Torsdag den 27. februar sætter Fødevareforbundet NNF sig over for DI ved forhandlingsbordet. Målet er at blive enige om en ny overenskomst for landets slagteriarbejdere.

Vi håber, at det bliver en god proces, som munder ud i en ny overenskomst for vores medlemmer på slagterierne.
- Jim Jensen, chefforhandler og forbundsnæstformand i Fødevareforbundet NNF

Forhandlingsudvalget for slagterindustrioverenskomsten er derfor også indkaldt og står klar i kulissen.

Mødet er ”uden bagkant”. Det betyder, at parterne forhandler for at nå frem til et endeligt resultat. Om det så lykkes i første hug, må tiden vise.

- Vi er klar og har glædet os til endelig at komme i gang med vores egne forhandlinger. Vi håber, at det bliver en god proces, som munder ud i en ny overenskomst for vores medlemmer på slagterierne, siger Jim Jensen, der er forbundsnæstformand og chefforhandler i Fødevareforbundet NNF og fortsætter:

- Vi vil i hvert fald gøre alt, hvad vi kan, for at nå et godt resultat.

Flere overenskomstforhandlinger i kalenderen

Fødevareforbundet NNF skal også forhandle overenskomster for medlemmerne i fødevareindustrien, på mejeriområdet og butiksområdet.

Overenskomstforhandlingerne for mejeri området og butiksområdet starter mandag den 3. marts.

På det fødevareindustrielle område er en del af forhandlerne på begge sider af forhandlingsbordet også med til at forhandle overenskomsten for slagterindustri. 

Derfor afventer det fødevareindustrielle område, hvordan forhandlingerne om slagterioverenskomsten udvikler sig, før forhandlerne og forhandlingsudvalget sætter et forhandlingsmøde i kalenderen.  

Faktaboks: Sådan forløber forhandlingerne 

I løbet af de seneste par uger er de tre såkaldte gennembrudsforlig kommet i hus. Dermed er vejen banet for Fødevareforbundet NNF's overenskomstforhandlinger med DI og Dansk Erhverv.

Mens forliget mellem CI-Industri og DI markerer startskuddet for alle efterfølgende overenskomstforhandlinger, så er transportforliget mellem 3F og DI vigtigt for Fødevareforbundet NNF’s tre overenskomster med DI.

Det skyldes, at de tre områder slagterindustri, mejeri og fødevareindustri alle er normallønsoverenskomster – ligesom transportområdet. 

På butiksområdet er det forliget mellem HK og Dansk Erhverv, der fungerer som gennembrudsforlig.