Foto af Arla
Nyhed

Arla i Videbæk: 160 kollegaer har fået afgjort deres fremtid

Cirka hver anden medarbejder på Arla Arinco i Videbæk skal ud at finde nyt arbejde, da produktionen omlægges. Nu har de berørte fået besked.

Det har været to specielle uger for medarbejderne på Arla-fabrikken Arinco, efter koncernen den 20. august meddelte, at 160 af dem skal finde nyt arbejde fra den 31. marts 2026.

Nu har alle de berørte kollegaer fået besked om deres fremtid. Det fortæller tillidsrepræsentant Søren Nielsen:

- Der har været stor spænding, og mange har været nervøse. De forskellige afdelinger har godt kunnet regne ud, om de ville blive mere eller mindre hårdt ramt. Nu har alle de berørte fået besked, siger han.

De forskellige afdelinger har godt kunnet regne ud, om de ville blive mere eller mindre hårdt ramt.
- Søren Nielsen, tillidsrepræsentant

Pakkeriet er en af de afdelinger, hvor kollegaerne godt har vidst, at de sad yderligt, fortæller han. Det er i dag en stor afdeling, da Arinco producerer modermælkspulver, der pakkes i små enheder og sendes direkte i handlen fra fabrikken. Fra næste år kommer virksomheden i stedet ind under Arla Food Ingrediens og omstilles til at lave ingredienser, der pakkes i store sække og bigbags.

- Det kræver selvsagt ikke i nærheden af det samme antal folk, siger Søren Nielsen.

Arla vil holde på de ansatte til sidste dag

Nu er de kollegaer, der skal fortsætte på arbejdspladsen, ved at få at vide, hvad deres nye arbejdsopgaver bliver. Det er næste skridt i processen, fortæller tillidsrepræsentanten. Samtidig forhandler et udvalg med virksomheden om vilkårene for dem, der afskediges.

- Der er ingen, der er blevet fyret her og nu. Tværtimod håber Arla, at alle bliver på virksomheden til den sidste dag, og derfor arbejder man på at lave en fastholdelsesaftale, som gør, folk vil blive, siger Søren Nielsen.

Der forhandles ligeledes om, hvordan de afskedigede kollegaer klædes bedst på til at finde nyt arbejde via uddannelse og kurser. Arinco ligger i et område med flere andre mejerier, og det giver tillidsrepræsentanten håb om, at mange vil kunne finde nyt arbejde i lokalområdet.

Læs også: Lukningen af produktion i Videbæk kom som et chok