Nyhed

Slagterilukning gav nye muligheder: Lars kastede sig ud i en ny karriere

En måned efter lukningen af Danish Crown i Ringsted er knap halvdelen af de opsagte slagteriarbejdere jobsøgende. Men for Lars Lindegaard Kjeldsen betød lukningen nye muligheder. Han har kastet sig ud i en ny karriere og giver et særligt tip til de jobsøgende.

Den ene halvdel er godt videre. Den anden leder stadig efter nyt job.

En måned efter den officielle lukning af Danish Crown i Ringsted er 432 ud af de 965 opsagte slagteriarbejdere fortsat på jagt efter deres næste job. 

Jeg synes, at det virker som en god arbejdsplads.
- Lars Lindegaard Kjeldsen

Resten er godt videre i nyt arbejde. En af dem er 45-årige Lars Lindegaard Kjeldsen, som for tre uger siden kastede sig ud i en helt ny karriere.

– Indtil videre er jeg rigtig glad. Selvfølgelig var jeg i starten lidt nervøs for, om jeg gjorde noget forkert, men jeg synes, det virker som en god arbejdsplads, siger Lars Lindegaard Kjeldsen. 

Hvilken arbejdsplads Lars er endt på, vender vi tilbage til. Først får du lige forklaringen på, hvordan en uddannelse som skadedyrsbekæmper blev en fordel for Lars. 

Populært at være slagteriarbejder og skadedyrsbekæmper

Ærgerlig. Det var den følelse, Lars stod med, da han fik besked om lukningen af Danish Crown i Ringsted. Han havde arbejdet på slagteriet i knap fire år og var rigtig glad for både arbejdet og kollegaerne.

– Jeg havde nogle spændende opgaver – blandt andet stod jeg for mange af specialvarerne – og flere af kollegaerne er blevet mine bedste venner, siger han. 

Før Lars blev slagteriarbejder, havde han både uddannet sig til rørlægger, skadedyrsbekæmper og anlægsgartner. Derfor var han ikke bekymret for, om han kunne finde et nyt arbejde efter lukningen.

– Da jeg var ung, ville jeg gerne være selvstændig, så jeg tog en masse forskellige uddannelser, så jeg kunne en masse, fortæller Lars.

Det viste sig at være en fordel, for Lars endte med at være en eftertragtet herre på den jobmesse, som Fødevareforbundet NNF havde arrangeret på slagteriet i juli sammen med Danish Crown, Ringsted Kommune og en lang række virksomheder.

Fik løn for at få nye kompetencer  

Efter jobmessen blev Lars tilbudt arbejde som jord- og betonarbejder hos virksomheden Christiansen og Essenbæk i Glostrup. Før han startede, valgte han at tage et teleskoplæssercertifikat. 

– Jeg tog det i den periode, hvor vi var sendt hjem med løn. Det viste sig hurtigt at være nyttigt, for min nye chef var glad for, at jeg havde det kursus, siger han. 

Hvis man har mulighed for det, så ville det være oplagt at tage en uddannelse som rørlægger eller brolægger.
- Lars Lindegaard Kjeldsen

Tre uger inde i sit nye job har Lars allerede fundet sig godt til rette.

– Lige nu går jeg inde i en hal, og det bliver nok noget andet, når jeg skal ud at gå i regnvejret, griner han og kommer samtidig med et godt råd til de tidligere kollegaer, der lige nu leder efter job:

– Hvis man har mulighed for det, så ville det være oplagt at tage en uddannelse som rørlægger eller brolægger, for virksomhederne mangler dem, siger han. 

Faktaboks: Indsatsen for at hjælpe de opsagte medlemmer på Danish Crown i Ringsted

11. juni: Intern jobmesse på slagteriet i Ringsted, hvor andre Danish Crown-virksomheder kommer på besøg

18. juni: Uddannelsesmesse for de opsagte medarbejdere

25. juni: Bustur for medarbejderne til Danish Crowns slagterier i Jylland

30.-31. juli: Jobmesse på Danish Crown i Ringsted

14. august: Den sidste gris slagtes på Danish Crown i Ringsted

13. september: Sidste officielle lønningsdag for de opsagte slagteriarbejdere

9.-20. september: Annoncekampagne i sjællandske dagblade med budskabet om, at Fødevareforbundet NNF har den arbejdskraft, virksomhederne mangler.

Den 16. september: Alle sejl sættes ind for at hjælpe ledige medlemmerne med at udfylde ledighedserklæringer og oprette CV. 300 ledige medlemmer har også allerede haft den første samtale med en jobkonsulent.