Kollegerne Natasja Benjaminsen og Anja Christensen er begge fuld af optimisme i deres jobsøgning.
Kollegerne Natasja Benjaminsen og Anja Christensen er begge fuld af optimisme i deres jobsøgning.
31. juli 2024
Skrevet af Nikolaj Søndergaard
Reportage

Store virksomheder står i kø for at få de ledige slagteriarbejdere

Nogle af landets største virksomheder er i Ringsted på jagt efter de mange slagteriarbejdere, der står uden job, når slagteriet lukker midt i august.

Juli-solen brager ned og bringer temperaturen nær kogepunktet i de fem store telte. Her står repræsentanter fra 43 virksomheder og sveder i jagten på noget meget værdifuldt: Arbejdskraft.

Vi er til jobmesse på slagteriet i Ringsted, hvor virksomheder som Novo Nordisk, Vestas og Haribo over to dage forsøger at finde deres kommende medarbejdere. Slagteriet lukker den 14. august, og slagteriarbejdernes arbejdskraft er eftertragtet.

Jeg er sikker på, at jeg nok skal finde noget, så nu skal jeg bare finde ud af, hvad det skal være.
- Natasja Benjaminsen, slagteriarbejder

Det har Natasja Benjaminsen, der arbejder i opskæringen på slagteriet, oplevet på hendes grundige rundtur blandt virksomhederne.

- Jeg er optimistisk. Jeg er sikker på, at jeg nok skal finde noget, så nu skal jeg bare finde ud af, hvad det skal være, siger hun med hænderne fuld af flyers og brochurer fra de mange stande, hun har besøgt:

- Haribo, Novo, OSCAR, Ardagh Glas, Proplast, Natupharma…, lister hun op uden at nå at færdiggøre rækken.

Alderen er ikke noget problem

Nu vil den 44-årige slagteriarbejder gå hjem og kigge materialerne igennem, inden hun i morgen får mulighed for at besøge jobmessen igen.

- Så kan jeg lige nå at tænke over, hvad jeg vil spørge om, siger hun.

Hendes 32-årige kollega Anja Christensen, vil også besøge jobmessen igen, selvom hun har god tid til at finde et andet job, da hun står over for en barsel. Hun har blot nået at arbejde på slagteriet i seks måneder, men det har gjort hende klogere på, hvad hun vil med sit arbejdsliv.

- Jeg har fundet ud af, at jeg gerne vil fortsætte med produktionsarbejde. Jeg har egentlig en uddannelse inden for tekstilbranchen, men det skal jeg ikke tilbage til, siger hun.

Artiklen fortsætter efter billedet.


Jimmi Bærentzen vil ud at finde arbejde på en anden produktionsvirksomhed efter 23 år på slagteriet.


61-årige Jimmi Bærentzen har været på slagteriet en del længere tid – i 23 år – og havde troet, at det skulle fortsætte sådan til folkepensionen. Han er også ved godt mod selvom dåbsattesten afslører, at han ikke er helt ung længere.

- De arbejdsgivere, jeg har snakket med, siger, at min alder ikke er noget problem. De har bare brug for folk, siger han.

Har fleksibilitet og høj arbejdsmoral

Den store interesse for slagteriarbejderne vækker glæde hos Henrik Tonnesen, der er afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne.

- Det er helt vildt. Vi kan jo se, at der i princippet er job nok til alle, så nu skal vi bare have puslespilsbrikkerne til at gå op, siger han.

Artiklen fortsætter efter billedet.


Fødevareforbundet NNF er til stede på jobmessen med en stand, hvor medlemmerne kan få hjælp, samt med forbundets foodtruck, der deler pølser ud til alle fremmødte.


Ringsteds centrale placering er en fordel, fortæller han, men peger også på slagteriarbejderne selv som en stor årsag til interessen fra arbejdsgiverne.

- Deres fleksibilitet og deres vilje til at arbejde er stor, siger han.

Selv her i sommersolen er der dog også plads til bekymring hos afdelingsformanden. Han er klar over, at der vil være nogle, der af forskellige årsager ikke lykkes med jobsøgningen den kommende tid, og dermed er der stadig en vigtig opgave for Fødevareforbundet NNF.

- Vores helt store opgave er at hjælpe de, der står tilbage, når festen er slut, siger han.


De i alt 48 stande er samlet i fem store telte ude foran slagteriet.