Foto af Rune Evensen
Nyhed

Claus fik nok af dårligt arbejdsmiljø og skiftede branche

I halvdelen af sit liv havde Claus Flagstrøm arbejdet som chauffør og lagermedarbejder, men en dag fik han nok. Nu laver han pesto hos Løgismose, hvor han har bedre løn- og arbejdsvilkår og gode kollegaer.

Han kan køre fra Skagen til Tønder med lukkede øjne og ved præcis, hvordan man hurtigst kommer fra København til Silkeborg.

Jeg fik nok af dårligt arbejdsmiljø, og jeg var ikke tilfreds med lønnen, så jeg besluttede mig for at finde et andet arbejde med bedre vilkår.
- Claus Flagstrøm

Siden han var helt ung, har Claus Flagstrøm kørt landevejene tynde som chauffør og arbejdet som lagerarbejder, men for nylig besluttede han sig for at skifte branche.

– Jeg fik nok af dårligt arbejdsmiljø, og jeg var ikke tilfreds med lønnen, så jeg besluttede mig for at finde et andet arbejde med bedre vilkår. Jeg gik i gang med at søge via forskellige vikarbureauer og prøvede noget forskelligt, fortæller Claus Flagstrøm.

I januar startede han i et vikariat hos Løgismose i Nr. Broby på Fyn, der blandt andet producerer mælkeprodukter, pesto og færdigretter.

Man bliver altid mødt af et smil herude.
- Claus Flagstrøm

Det har han været så glad for, at han i maj takkede ja til at blive fastansat på virksomheden.

– Man bliver altid mødt af et smil herude. Det er vigtigt at have nogle kollegaer, som man kan have det sjovt med og have en god omgangstone med, ellers bliver dagene lange, siger Claus Flagstrøm. 

Får svært ved at komme af med ham  

Hos Løgismose arbejder Claus i pesto- og hummusafdelingen, hvor han laver virksomhedens egne produkter og de varianter, der produceres til private label.

De får svært ved at komme af med mig igen.
- Claus Flagstrøm

Udover gode kollegaer er det lykkedes ham at finde præcis de arbejdsvilkår, han ledte efter:

– Arbejdstiden er bedre, og det giver mere tid til privatlivet. Lønnen er også bedre, og jeg får det samme udbetalt, som da jeg kørte lastbil 10-12 timer i døgnet. Det betyder meget. De får svært ved at komme af med mig igen, griner han.

Da Claus Flagstrøm blev fastansat, besluttede han sig også for at melde sig ind i Fødevareforbundet NNF:

– De fleste kollegaer er i Fødevareforbundet NNF, så det er oplagt, at jeg også bliver en del af fællesskabet. Det er et spørgsmål om sammenhold og om at være en enhed. Så har vi de samme vilkår og retningslinjer, og vi står stærkere sammen.

Tæt på 100%

Claus Flagstrøm er langtfra den eneste hos Løgismose, der har valgt at melde sig ind i Fødevareforbundet NNF. Siden juni 2022 har tillidsrepræsentant Thomas Kirkegaard Jensen meldt 23 kollegaer ind i forbundet, så mejeriet på virksomheden nu er tæt på at være 100% organiseret.

Artiklen fortsætter under billedet.

Thomas Kirkegaard Jensen har arbejdet otte år hos Løgismose i Nr. Broby. De seneste to år har han været tillidsrepræsentant.

De to måneders gratis kontingent til nye medlemmer har gjort en forskel.
- Thomas Kirkegaard Jensen, tillidsrepræsentant hos Løgismose

Det blev fejret den 14. juni, hvor Fødevareforbundet NNF kom forbi med foodtrucken og serverede pølser og sodavand for hele fabrikken i frokostpausen.

Det er ifølge Thomas Kirkegaard Jensen flere forklaringer på, at så mange kollegaer har valgt at melde sig ind i Fødevareforbundet NNF:

– De to måneders gratis kontingent til nye medlemmer har gjort en forskel. Da det tilbud startede, var der en del kollegaer, som skiftede til os, men nogle mente stadig, at det var billigere andre steder, siger han og fortsætter:

– Da overenskomstforhandlingerne nærmede sig, snakkede talte jeg med mine kollegaer om, hvilken betydning det havde for dem, om de var medlem af den overenskomstbærende fagforening, hvis forhandlingerne endte i en strejke. Det var med til at næsten alle de sidste overbevist, og så var vi også ved at være så mange, at vi ligesom var en enhed, de gerne ville være en del af.