Virksomheden Kathrine Andersen Chokolade er på femten år gået fra at være en enmandsvirksomhed til en toptunet chokoladeproducent med moderne faciliteter og femten ansatte. Nu har virksomheden tiltrådt en overenskomst med Fødevareforbundet NNF.
- I takt med vores vækst har vi ønsket at professionalisere os både i forhold til produktionen, overfor kunderne og i forhold til medarbejderne. Det har så blandt andet mundet ud i den her overenskomst med Fødevareforbundet NNF, siger ejer Jakob Skovsgaard.
I takt med vores vækst har vi ønsket at professionalisere os både i forhold til produktionen, overfor kunderne og i forhold til medarbejderne.
Fra enmandsvirksomhed til 15 ansatte
Virksomheden går 125 år tilbage til 1898, hvor Kathrine Andersen startede sit bageri og konditori Aarhus. Hun fik stor succes med sine håndfyldte chokolader, men forretningen har levet et stille liv i det små i det meste af sin historie. Kimen til den moderne virksomhed, der i dag holder til i Søften uden for Aarhus, blev lagt for femten år siden, da Jakob Skovsgaard købte den. Den gang var det et enmandsforetagende.
- Det var én mand, der producerede produkterne, tog telefonen, pakkede produkterne, kørte ind på fragtcentralen og alt andet, siger Jakob Skovsgaard.
Jakob Skovsgaard købte Kathrine Andersen Chokolade for femten år siden uden det store kendskab til chokolade- eller konditorfaget. Det har han fået i dag.
Siden han overtog virksomheden, er der blevet investeret i faciliteterne, og der er kommet cirka en medarbejder mere til om året. Produktionen tæller fire faglærte bagere og konditorer, men de kan lave relativt store mængder takket være moderne maskiner – uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Mængderne er øget væsentligt
For fire år siden rykkede virksomheden i et nyt, moderne produktionssted i Søften, da man løb tør for plads på den gamle adresse i Vitten cirka ti kilometer fra den nuværende adresse. En af de ansatte, der har været med på meget af rejsen, er bageren Rasmus Winfeldt. Han startede i 2014.
- Der er sket meget. Dengang stod vi jo og lavede alt i hånden, siger han.
Bager Rasmus Winfeldt har været med på Kathrine Andersen Chokolades rejse i ni år. Fra en virksomhed af beskeden størrelse i en forhenværende tømrervirksomhed til en moderne produktionsvirksomhed med femten ansatte.
Han forklarer, hvordan han og kollegerne førhen nogle dage løb tør for tempereret chokolade, da de kun havde en enkelt maskine til det. Så måtte de stoppe for den dag. I dag har de rigelig kapacitet og moderne maskiner til hjælp, så selvom de blot er én person mere i selve produktionen end dengang, kan de i dag producere langt større mængder. Derfor er de fleste nye kolleger, Rasmus Winfeldt har fået, kommet til i pakkeriet.
Vi har haft en god og konstruktiv dialog hele vejen.
God proces frem mod overenskomst
De nye faciliteter og flere kolleger har dog ikke ændret på, at der er tale om en virksomhed, hvor alle er tæt på hinanden.
- Kollegaskabet har altid været godt herude, siger Rasmus Winfeldt.
Artiklen fortsætter under billedgalleriet.
Seneste udvikling for Rasmus Winfeldt er så, at han nu er dækket af en overenskomst. Forhandlingssekretær Anette S. Larsen fra Fødevareforbundet NNF har haft dialogen med virksomheden i hele processen, der ledte frem til, at Kathrine Andersen Chokolade tiltrådte overenskomsten. Forløbet har ifølge hende været godt.
- Vi har haft en god og konstruktiv dialog hele vejen, siger hun.
KATHRINE ANDERSEN CHOKOLADE
Kathrine Andersen Chokolade producerer chokolade og småkager til en række meget forskellige kunder.
Private kan købe virksomhedens kvalitetschokolade i eget navn direkte fra virksomhedens hjemmeside. Chokoladen er ellers typisk at finde i gavekurve fra blomsterforretninger eller som sødt til kaffen på hoteller og restauranter.
For nylig har småkager fra Kathrine Andersen Chokolade været på hylderne i supermarkeder som Rema1000 og Meny.
Derudover producerer virksomheden såkaldte ’privat label’-produkter for andre varemærker.