
Se konditorchefen fremstille jordbærkage med basilikum-paste og sort peber
I et år har københavnerne kunne købe smagfulde og detaljerige kager på konditoriet Paulette, der ligger på Gothersgade. Jævnligt kigger turister forbi, som fortæller om, at de har fundet det lille konditori på internationale kage-blogs, der hylder kagerne fra Paulette.
Vi gør meget ud af at bruge sæsonens frugter.
Allerede udenfor konditoriet fornemmer man, at her købes ikke bare en kage - her købes en oplevelse. Personalet har flere gange måtte høre for, at stedet ser så eksklusivt ud, at nogle ikke tør komme ind. Konditoriet er ejet af restaurantkæden Madklubben, og her er konceptet, at alle skal have råd til at spise med.
- Det er dejligt, at vi er lykkedes med at skabe et stemningsfyldt konditori, men det undrer mig, at folk nærmest bliver skræmte over eksklusiviteten. Vi har hængt vores prisliste op i vinduet, fordi vi er billigere end de fleste andre konditorier, som niveaumæssigt ligner os, siger konditorchef Line Wolter.
De faste gæster kommer igen og igen
De, der vover at bevæge sig ind i den lille butik, bliver ikke skuffede. Her er otte nytolkede konditorkager sirligt stillet op i montren. De faste gæster kommer da også igen og igen.
- Vi har efterhånden mange stamgæster. Hvis vi har fået en ny kage, så kommer de, for den skal de smage, siger Line Volther.
I juni måned kan gæsterne for eksempel vælge en rabarber- og kamillekompot med hvidchokolademousse, brunet smør og mandelknas, havrekiks og råsyltede rabarber eller en træstamme med flydende rom-karamel.
- Vi gør meget ud af at bruge sæsonens frugter. Når det er sommer, bruger vi danske jordbær og danske rabarber, og senere på sommer-sæsonen skifter vi til hindbær. Om efteråret kan vi finde på at lave kager med gode æbler og pærer, og i januar er blodappelsin lækkert, siger Line Wolter.
Danskerne elsker tema-kager
Som mange andre konditorier er Paulette at finde på Instagram. Og de kan mærke på deres følgere og på gæster, at der især er en type kager, der trækker.
- De kager, vi laver til højtider og mærkedage, er virkelig populære. Der er selvfølgelig fastelavn, men også mors-og farsdagskager, sommer- og julekager, siger Line Wolter.
Udover kager til konditoriet, fremstiller Line og hendes kolleger også desserter til Madklubben og kager til bryllupper og andre højtider.
Tryk dig frem i galleriet nedenunder for at se fremstillingen af Paulettes bud på dette års jordbærkage.