Corona-situation har ændret meget, men end ikke en pandemi kan afholde de europæiske fagforeninger i FDT (Food, Drink, Tobacco) fra at mødes til generalforsamling.
Som præsident for sammenslutningen, der repræsenterer i omegnen af en million europæiske fødevarearbejdere, brugte Ole Wehlast en del af sin beretning på at sende hæder og respekt til de europæiske fødevarearbejdere, der kom til at stå i frontlinjen, da coronaen ellers lukkede store dele af de europæiske samfund ned.
- Coronaen ramte de forskellige dele af fødevaresektoren meget forskelligt, og hårdest ramt blev slagterisektoren. Men trods risikoen for at blive smittet med corona, så er vores medlemmer trofast mødt på arbejde. De har ikke kunnet arbejde hjemmefra. I stedet har de været udsat for risikoen for at blive smittet, blive syge, få langvarige eftervirkninger eller i værste konsekvens dø af corona, sagde Ole Wehlast og fortsatte:
- Nu kan jeg så forstå, at arbejdsgivere i en række europæiske lande vil have corona-rabat på overenskomsterne. I stedet burde de betale med både penge og respekt samt anerkendelse af vores medlemmer. Takket være fødevarearbejderne har der - trods usikre tider - været mad på bordet i de europæiske hjem hver eneste dag.
Ole Wehlast påpegede også, at der er en tæt sammenhæng mellem smittespredning og dårligt arbejdsmiljø. Og det er måske en del af forklaringen på, at den europæiske slagterisektor blev så hårdt ramt af coronaepidemien.