”Jeg kan både skære en halv gris og smøre smørrebrød”
– Jeg vidste, at det skulle være noget inden for mad. Sådan siger Christina Sørensen, der netop er blevet udlært som gourmetslagter med speciale i delikatesse.
Siden hun var helt lille, har Christina eksperimenteret i køkkenet derhjemme. Hun drømte derfor om at blive kok, men arbejdstiderne afskrækkede hende, og derfor fik hun øjnene op for uddannelsen som delikatesseassistent.
– Jeg syntes, det lød spændende, og det passede godt med det, jeg gerne ville. Jeg kan godt lide at lave smørrebrød og færdigretter, men også kundebetjening, hvor jeg kommer ud blandt dem, jeg laver maden til, siger Christina, som kun fik endnu mere mod på uddannelsen efter en praktik i MENY i 10. klasse.
Hun begyndte derfor på grundforløbet Mad og Oplevelser på Teknisk Skole i Skjern.
Udfolde sig i trygge rammer
I 2017 fik Christina en læreplads i Kvickly i Herning, hvor blev taget godt imod af kollegaerne.
– Vi har et rigtig godt sammenhold – næsten som en lille familie. Det har betydet meget for mig, at jeg har fået lov til at udfolde mig i nogle trygge rammer, siger Christina og fortsætter:
– Jeg er blevet bekræftet i, at det er kød, jeg interesserer mig for. Jeg kan godt lide at spise det, eksperimentere med det og lege med udskæringer.
Hun håber, at andre unge mærker efter, hvad de har lyst til, når de skal vælge uddannelse. Og at nogle af dem måske kan se mulighederne i uddannelsen som gourmetslagter.
– Det er en lærerig uddannelse, hvor man både lærer meget om faget og om at arbejde i butik. Og så indebærer den mere, end man måske tror. Det er meget mere end færdigretter. Jeg kan både skære en halv gris og smøre smørrebrød, siger Christina.