DM i Skills: 10 år med DM i slagter
- I 10 år har jeg deltaget i DM i Skills. Først som deltager, så som aktiv i Fødevareforbundet NNF og i dag er jeg konferencier og skal styre konkurrencen godt igennem. Det er skægt at have set alle sider af konkurrencen, konstaterer Mette Bisgaard Larsen, der til daglig er forhandlingssekretær for butiksområdet i Fødevareforbundet NNF.
Gourmetslagterne er hendes hjemmebane, men ved DM i Skills 2020 i Bella Center holder hun også et vågnet øje med industrislagtereleverne. Og hun er generelt imponeret over, hvor dygtige elever er:
- De er er rigtig gode til at tænke nyt og kreativt. De inddrager spændende krydderier, og det er tydeligt, at de er superengagerede. De vil virkelig det her. De bruger nogle andre råvarer og er langt mere nytænkende, end det man så for 10 år siden, mener Mette Bisgaard Larsen.
Kræver rigtig meget træning
Én ting, der dog ikke har ændret sig, siden hun selv deltog i konkurrencen, er elevernes behov for at kunne træne op til konkurrencen:
- Det er tydeligt at se, at der er forskel på, hvor meget eleverne har fået lov til at træne. Det kræver rigtig meget træning, hvis man skal præstere godt til DM, og derfor bliver de elever, der har haft mulighed for at træne meget, også belønnet, forklarer Mette Bisgaard Larsen.
Klik gennem billedgalleriet og bliv klogere på gourmetslagternes og slagternes konkurrencer ved DM i Skills 2020.