DM i Skills: 10 år med DM i slagter
- I 10 år har jeg deltaget i DM i Skills. Først som deltager, så som aktiv i Fødevareforbundet NNF og i dag er jeg konferencier og skal styre konkurrencen godt igennem. Det er skægt at have set alle sider af konkurrencen, konstaterer Mette Bisgaard Larsen, der til daglig er forhandlingssekretær for butiksområdet i Fødevareforbundet NNF.
Gourmetslagterne er hendes hjemmebane, men ved DM i Skills 2020 i Bella Center holder hun også et vågnet øje med industrislagtereleverne. Og hun er generelt imponeret over, hvor dygtige elever er:
- De er er rigtig gode til at tænke nyt og kreativt. De inddrager spændende krydderier, og det er tydeligt, at de er superengagerede. De vil virkelig det her. De bruger nogle andre råvarer og er langt mere nytænkende, end det man så for 10 år siden, mener Mette Bisgaard Larsen.
Kræver rigtig meget træning
Én ting, der dog ikke har ændret sig, siden hun selv deltog i konkurrencen, er elevernes behov for at kunne træne op til konkurrencen:
- Det er tydeligt at se, at der er forskel på, hvor meget eleverne har fået lov til at træne. Det kræver rigtig meget træning, hvis man skal præstere godt til DM, og derfor bliver de elever, der har haft mulighed for at træne meget, også belønnet, forklarer Mette Bisgaard Larsen.
Klik gennem billedgalleriet og bliv klogere på gourmetslagternes og slagternes konkurrencer ved DM i Skills 2020.
Ti gourmetslagterlærlinge dyster om at blive Danmarks bedste til deres fag ved DM i Skills 2020. Torsdag lavede de blandt andet 11 stykker smørrebrød og 2x500 gram paté. Fredag fik de udleveret en unghane, som der skulle laves en udskæring på til to personer. Klokken 13.00 skulle lærlingene præsentere hele deres disk, som derefter blev bedømt af dommerne. Andreas Bro
"Slagter" var med som konkurrencefag ved DM i Skills for første gang i 2019, og i år dyster fem lærlinge om at blive Danmarksmester i deres fag. Fredag morgen fik de hver udleveret en halv gris. De måtte selv bestemme, hvad de ville lave med den, men der skulle vises SKILLS, og alle anretninger skulle være til fire personer. Andreas Bro
Lørdag skal lærlingene på tre timer lave en tre-rettes scoremiddag for to personer. Der skal dækkes bord, middagen skal anrettes og der skal serveres alkoholfri drikkelse til. Hver lærling har fået 500,00 kroner til indkøb til scoremiddagen. Andreas Bro
- Jeg håber, at de besøgene får en forståelse for, at hvad enten man er slagter eller gourmetslagter, så er det i dén grad et håndværk. Det at være slagter er meget mere end kun at skære. Man skal også have en forståelse for, hvor delene sidder, hvordan kødet skal tilberedes og kunne gøre det salgbart. Det, håber jeg, at publikum får indblik i, siger Mette Bisgaard Larsen. Andreas Bro
Lørdag får lærlingene udleveret tre midterstykker. På tre timer skal det ene midterstykke fx bruges til koteletter og to stk. porchetta uden svær i midten, mens det andet skal tilberedes under temaet grill. Efter de tre timer er der præsentation og bedømmelse, inden der er afslutningsceremoni og medaljeoverrækkelse i Bella Center. Andreas Bro