Nyhed

Klar til at hjælpe berørte medarbejdere på Schulstads bageri i Viborg

- Det er en rigtig trist besked, lyder kommentaren fra afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF MidtVestjylland Steen Hartmann til nyheden om, at Schulstad lukker sit bageri i Viborg.

Med udgangen af 2020 lukker Lantmännen Schulstad sit bageri i Viborg og flytter produktion til koncernens bageri i Avedøre lidt udenfor København. Dermed mister 45 medarbejdere deres job.

- Det er altid kedeligt, når en god arbejdsplads må lukke. Jeg hører dog fra medlemmerne, at stemningen i bageriet er nogenlunde i dag, og de føler sig godt behandlet i denne triste situation, afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF MidtVestjylland Steen Hartmann.

Han understreger, at Fødevareforbundet NNF står klar til at hjælpe de berørte medlemmer videre i deres arbejdsliv.

- Når lukningen bliver effektueret, står vi klar til at hjælpe medlemmerne. Men skulle der være nogen i dag eller i den kommende tid, der har brug for hjælp eller rådgivning, så er de naturligvis meget velkomne til at kontakte os, siger Steen Hartmann.

Arbejdspladserne bliver i landet

Han ærgrer sig over, at bageriet om kort tid er en del af Viborg fortid og ikke fremtid:

- Det er en god og solid arbejdsplads, der nu lukker, og det bliver mærkeligt, at den ikke længere er en del af Viborgs erhvervsliv. Men når det er sagt, så glæder jeg mig over, at koncernen trods alt beholder arbejdspladserne i Danmark, og ikke sender dem ud af landet. Og så er jeg fortrøstningsfuld, når det kommer til at finde anden beskæftigelse til de medlemmer, der står uden job, når produktionen er blevet rykket. Der er heldigvis andre gode virksomheder i området, fastslår Steen Hartmann.

Ifølge den pressemeddelelse, Lantmännen Schulstad har udsendt i anledning af lukningen, vil koncernen afsøge mulighederne for at tilbyde nogle af medarbejderne arbejde på Lantmännen Unibakes bageri i Holstebro, hvis de ønsker det.