Nyhed

Det ku' ske for dig: Fuldtidsfar med fuld løn

Slagteriarbejder Dennis Popenda holder barsel med sin datter, og det har givet dem et tættere forhold. Han håber, at flere kommende fædre vil få øjnene op for mulighederne for at holde barsel.

Til daglig arbejder 26-årige Dennis Popenda i pakkeriet på Danish Crown i Blans. Men lige for tiden er han på barsel med sin datter Nellie, som kom til verden i september.

- Jeg blev mega glad, da vi opdagede, at min kæreste var gravid. Det er jo et lille mirakel, man får, siger Dennis Popenda.

Det ved han, fordi han også har en treårig datter fra et tidligere forhold. Dengang hun blev født, holdt Dennis 2 ugers fædreorlov, og så var han retur på slagteriet.

- Jeg vidste ikke, hvordan barselsreglerne var og tænkte ikke over, om der var mulighed for at holde mere, siger Dennis, som derfor ikke spurgte sin tillidsrepræsentant eller fagforeningen om det.

"Tiden, hvor ens børn er små, kommer aldrig igen"

Men med den lille ny ønskede Dennis at holde mere barsel.

- Nu, hvor min ældste datter er blevet større, kan jeg se, at tiden, hvor ens børn er små, kommer aldrig igen. Det gælder om at nyde nuet, for når de pludselig er ældre, så savner man dengang, de var helt små, siger Dennis.

Han gik derfor til sin tillidsrepræsentant for at undersøge mulighederne og ringede også til Fødevareforbundet NNF og Udbetaling Danmark.

- Jeg kunne faktisk holde ret meget barsel - endda med næsten fuld løn. Jeg vidste slet ikke, at vi havde så god en overenskomst, siger Dennis og fortsætter:

- Måske er der andre, der heller ikke ved, hvilke muligheder der er? Mange tror måske, at de skal på dagpenge, hvis de skal holde barsel. Men når man stort set får det samme i løn, så skal det økonomiske i hvert fald ikke være en undskyldning, siger Dennis.

Artiklen fortsætter under billedet.

Familie1

 

Tættere forhold til den lille

Da Nellie blev født, holdt Dennis derfor 2 ugers fædreorlov, og efter en kort periode tilbage på slagteriet gik han på forældreorlov. Han kan mærke en stor forskel på sin 2 ugers barsel og sin længere barsel:

- Jeg har et meget tættere forhold til den lille. Jeg kan fx bedre trøste hende, end jeg kunne med den store, siger Dennis og fortsætter:

- For min ældste datter var hendes mor nummer et, og jeg var nummer to. Selvfølgelig er der stadig situationer med Nellie, hvor hendes mor er nummer et, men slet ikke lige så mange, siger Dennis, som håber, at hans historie kan inspirere andre kommende fædre.

- Det kan virkelig kun anbefales at tage den tid med sit barn, mens det er helt lille, slutter han.