
Reportage: Julemedister og holdånd i lange baner
Medisterpølserne ruller hastigt forbi på båndet, men alligevel når Mona Flæng og kollegerne at gribe hver enkelt pølse og med et snuptag placere dem sirligt sammenrullet i plastbakkerne.
- Det lærer man hurtigt, siger slagteriarbejderen, der selv har ti års erfaring fra medisterproduktionen i Herning.
Her hos Danish Crown bliver langt størstedelen af supermarkedsmedisteren, som danskerne fortærer, til. I de travleste 14 dage i december produceres der ca. 800 tons, og det betyder, at Mona Flæng og hendes kolleger skal putte medister i ca. 1,5 mio. bakker i disse to uger. Til sammenligning har de hænderne i 38.000 pakker en normal uge i september.
Artiklen fortsætter under galleriet
Der kommer hele tiden nye opdaterede ordrer fra supermarkederne, og anlægget kører i 35 timer ad gangen for at følge med. Derefter bliver der gjort rent, og så kører produktionen igen. Det kræver noget ekstra af medarbejderne, at der pludselig skal produceres i helt andre mængder end til daglig. Det løser de dog med et smil, fortæller Mona Flæng.
- Vi har det hyggeligt og er gode til at holde stemningen oppe. Det er mange timer, man skal stå her op til jul, så det er vigtigt med godt sammenhold, siger hun.