Verdens stigende kødforbrug er en trussel mod planeten og klimaet. Derfor har Danish Crown sat et ambitiøst mål: at forsyne verden med bæredygtigt kød i 2030.
Tilbage i 1961 spiste et menneske i gennemsnit 23 kilo kød om året. Siden da er jordens befolkning vokset markant, og det betyder, at der i dag spises fire-fem gange så meget kød som i 1961.
Den udvikling vil ifølge FN kun forsætte. Det slider på planeten, og Danish Crown har derfor sat sig et ambitiøst mål for fremtidens produktion:
- Vi vil forsyne verden med bæredygtigt kød i 2030. Som verdens største eksportør af grisekød, en af Europas største leverandører af oksekød og verdens største økologiske slagteri vil vi udfordre vores egen branche og gå forrest i arbejdet med at finde bæredygtige løsninger fra jord til bord, siger Jais Valeur, direktør i Danish Crown.
Fokus på dyrevelfærd og mere bæredygtigt produktion
Danish Crown vil fremover fokusere på dyrevelfærd og en mere bæredygtig produktion, som kan være et stærkt fundament for de kommende generationer - miljømæssigt og økonomisk.
- Nu er det tid til at ændre tankesættet for den fremtidige udvikling. I stedet for alene at udvikle med øje på at reducere produktionsomkostningerne, så skal vi i højere grad udvikle for at reducere CO2-udslippet og påvirkningen af miljøet. Og det gælder fra fodervalg og foderproduktion til ressourceforbrug på slagterierne og valg af emballage, siger Jais Valeur.
En fælles opgave
Det kommer både til at kræve tid og investeringer. Og Danish Crown kan ikke gøre det alene. Derfor har koncernen samlet bæredygtighedseksperter, NGO'er og forbrugereksperter til fødevarekonferencen Meat 2030 i København den 19. september.
- Vi har brug for bæredygtighedseksperters viden om, hvordan vi kan gøre vores værdikæde mere grøn. Vi har brug for andre, der vil påbegynde rejsen med os, og som vil dele deres erfaringer med os. Og måske vigtigst af alt har vi brug for forbrugere, der vil gå forrest og efterspørge vores klimavenlige kød. Også selvom det betyder, at de får lidt mindre kød for pengene, siger Jais Valeur.
Fødevareforbundet NNF deltager også i konferencen, hvor branchen, bæredygtighedseksperter og forbrugere sammen vil formulere et bæredygtighedskatalog med idéer og løsningsforslag.