Nyhed

Haals Bageri med i opløbet om Årets Læreplads

Danmarks bedste læreplads blev i dag kåret af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier. Haals Bageri var indstillet til titlen af bagerlærling Siri Pallesen, og bageriet løb med en flot andenplads.

Danmarks bedste læreplads blev i dag kåret af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier. Haals Bageri var indstillet til titlen af bagerlærling Siri Pallesen, og bageriet løb med en flot andenplads.

Haals Bageri i Nordjylland er et af Danmarks bedste steder at være i lære. Torsdag den 15. november vandt Haals Bageri ved ejere Jan og Gitte Hals nemlig en flot andenplads ved Årets Læreplads 2018. Det glædede bagerlærling Siri Pallesen, som havde indstillet Haals Bageri til titlen:

- Det er en skidegod læreplads. Der er altid en god stemning, og den platte bagerhumor hænger i luften. Lige fra starten af min læretid har jeg fået lov til at være med til de store opgaver, og ret hurtigt overtog jeg dem - med god hjælp på sidelinjen. Der er stor forståelse for, hvis jeg laver fejl. Så bliver de rettet, og jeg får forklaret, hvor det gik galt, og hvad der skal ændres næste gang, siger Siri Pallesen, som har været i lære hos Haals Bageri i to år.

Udover den store forståelse er Siri også glad for mesters store engagement i hendes uddannelse:

- Mester hjælper gerne, når jeg vil prøve noget praktisk. Og så deltager han i møder på skolen og går op i skolearbejdet. Det er vigtigt for ham at hjælpe, så jeg er lige så god til det faglige arbejde som det praktiske, siger Siri, som tager sine skoleperioder på hovedforløbet på Tech College i Aalborg.

Flere lærlinge og bedre forhold

Haals Bageris nominering til Årets Læreplads 2018 og bageriets andenplads vækker også glæde i Fødevareforbundet NNF:

- Stort tillykke til Haals Bageri med det flotte resultat. Det er helt fantastisk, at et bageri er blevet nomineret til Årets Læreplads 2018 - specielt set i lyset af, at Fødevareforbundet NNF, Bager- og Konditormestre i Danmark og Det Faglige Fællesudvalg gennem de seneste to år har kørt en intensiv kampagne for at skaffe flere lærlinge til faget og give dem bedre forhold, siger Flemming Mogensen, forhandlingssekretær i Fødevareforbundet NNF og tilføjer:

- Det er fremragende, at de små brancher har forstand på at skabe gode og sunde arbejdspladser for de unge, hvor de kan få en god læretid og uddannelse.

Mere end 300 lærepladser var blevet indstillet til titlen som Årets Læreplads, og udover Haals Bageri var Odense Universitetshospital og el-installatør Herluf Jørgensen A/S i Padborg med i den top tre, som var nomineret til at løbe med titlen. Det blev el-installatør Herluf Jørgensen, som nu kan kalde sig Årets Læreplads.