Foto af Bager Mathias Mikkelsen fortæller unge om bagerfaget til DM i Skills i Aalborg.
Nyhed

"Skal man så ikke tidligt op?"

Hundredvis af unge kigger dagligt forbi NNF’s stand til DM i Skills i Aalborg i disse dage. De er nysgerrige og stiller mange forskellige spørgsmål til fødevareuddannelserne.

Hundredevis af unge kigger dagligt forbi NNF's stand til DM i Skills i Aalborg i disse dage. De er nysgerrige og stiller gode spørgsmål til fødevareuddannelserne.

"Bager, skal man så ikke tidligt op?" lyder et typisk spørgsmål til bager Mathias Mikkelsen, når hundredvis af nysgerrige og ivrige unge i disse dage kigger forbi Fødevareforbundet NNF's stand til DM i Skills i Gigantium i Aalborg. De unge kommer forbi standen for at høre om uddannelserne til bager, slagter, konditor eller mejerist.

Mathias Mikkelsen, der til daglig er bager i Bæchs Konditori i Hobro, har et godt svar parat til de nysgerrige folkeskoleelever:

"Jo, men det giver jo også gode tillæg", eller: "Man vænner sig til det, det er en vanesag".

"Hvis jeg kan høre, at det slet ikke fungerer for dem at stå tidligt op, foreslår jeg at de skal snakke med en af vores konditorer i stedet for. Konditorer skal nemlig ikke op ligeså tidligt som bagere. Eller jeg foreslår dem at tale med en mejerist," siger han.

Bakterier eller svamp

Mathias Mikkelsen er en blandt flere unge fra NNF's forskellige fag, der står i forbundets stand og fortæller om uddannelserne og fagene. Der er forskellige aktiviteter og også en konkurrence, hvor deltagerne skal svare på forskellige spørgsmål om fagene, eksempelvis: "Hvad bruger mejerister i yoghurt - bakterier eller svamp?".

At dømme ud fra antallet af konkurrencedeltagere har besøgstallet på NNF's stand været pænt ved en status fredag ved middag. 800 deltog i konkurrencen torsdag, og samme antal forventes fredag.