Nyhed

Blog: Et godt år for fødevareområdet

Vi kan se tilbage på et 2017, der generelt har været godt for vores medlemmers beskæftigelse.

Snart står vi der igen. Med boblerne i hånden og ønsker hinanden godt nytår. Og der kan vi se tilbage på et 2017, der generelt har været godt for vores medlemmers beskæftigelse.

Stryhns har købt K-salat, så virksomheden kommer på danske hænder. I Ringsted har DC åbnet to nye linjer på natholdet. Hos bagerne ekspanderer specialbutikkerne, og vi fik endelig afskaffet nøddeafgiften.
På uddannelsesområdet har ZBC fået et nyt, moderne køkken, hvor den første svendeprøve udløste Danmarks første guldmedalje til en konditor. Og COOP's madskole sikrede 60 unge mennesker en elevplads.

På negativlisten står lukningen af tobaksfabrikken i Nykøbing F. Her undgik vi heldigvis, at arbejdsløsheden steg via et stærkt samarbejde med virksomheden, Jobcentret, uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet. På minussiden står også politikernes og arbejdsgivernes fortsatte nedprioritering af arbejdsmiljøet, og at medlemmer, der må slås med arbejdsskader, nedslidning og sygdom, oven i skal
kæmpe for at få den hjælp, de har ret til.

Deres sag kæmper vi videre for i 2018, hvor vi også skal have virksomhederne til at tage flere elever og ansætte ledige fra a-kasserne i de job, der skal besættes.

Glædelig jul og godt nytår!