Nyhed

Wehlast: Velfærd frem for luksusbiler

Frem for skattelettelser til de rige og billigere luksusbiler bør der fokuseres på at øge uddannelsesmulighederne for dem, som er blevet ledige pga. nedskæringer, mener forbundsformanden for Fødevareforbundet NNF.
Ole Wehlast forbundsformand
Ole Wehlast forbundsformand

Frem for skattelettelser til de rige og billigere luksusbiler bør der fokuseres på at løse de mange offentlige opgaver på sygehusområdet og på at øge uddannelsesmulighederne for dem, som er blevet ledige pga. nedskæringer, mener forbundsformanden for Fødevareforbundet NNF.

Tirsdag fremlagde regeringen sit forslag til skattereform. De to mest markante elementer i forslaget er, at regeringen vil indføre endnu et jobfradrag, der vil give en skattelettelse til de danskere, der har lave lønninger.

Derudover vil regeringen fjerne loftet over det nuværende beskæftigelsesfradrag. Det vil give danskere med høje indkomster betydelige skattelettelser.

Forbundsformanden i Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast, er ikke imponeret over regeringens forslag:

- Jeg mener ikke, at det råderum, der er i økonomien, skal bruges til skattelettelser. Der er så mange velfærdsopgaver, der skal løses, og så mange erhvervspolitiske indsatser som fx at forberede erhvervslivet til de ændrede handelsvilkår, når UK forlader EU, som det vil være langt mere fordelagtigt at bruge råderummet til, siger Ole Wehlast og fortsætter:

- Når skattelettelserne så oven i købet i høj grad gives til dem, der har de højeste indkomster, så er det en helt forkert vej at gå. Hvis der skal lettes på skatterne, så synes jeg, at der er en række skævheder i vores afgiftssystem - som fx slikafgiften, som der med langt større fordel kunne rettes op på. Det, håber jeg, vil være en del af den erhvervspakke, regeringen har varslet.

 Forbundsformanden håber, at Dansk Folkeparti vil fastholde partiets modstand mod skattelettelser til de rige og ønsket om at bevare velfærdsgoderne.