70 millioner investerer Danish Crown i deres svineslagteri i Blans ved Sønderborg. Glædeligt at jobs rykker tilbage til Danmark, lyder det fra Fødevareforbundet NNF.
Danish Crown investerer 70 millioner i en ny afdeling der skal salte og røge bacon.
Det betyder, at når man køber dansk bacon i England, ja så er det rent faktisk dansk bacon.
- Det er glædeligt at produktion der tidligere er flyttet syd for grænsen, nu kommer hjem til Danmark. Lad os håbe strømmen er vendt og at det er en trend, siger Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF, der dog understreger at træerne ikke gror ind i himlen:
- Den danske svineslagteindustri er stadig hårdt ramt af at vi mangler grise.
Investeringen er den største Danish Crown har lavet i deres svinekødsdivision de seneste ni år.
Den nye afdeling skal beskæftige 8-10 mand.
I Blans er man også glad for investeringen.
- Vi smider skovlen i jorden inden længe, så der kan bygges de små 1.500 kvadratmeter. Det er godt, siger Brian Vestergaard, tillidsrepræsentant på Danish Crown i Blans.