Nyhed

DC-topchef vil stoppe uacceptabelt højt antal ulykker

Danish Crowns topchef vil sætte en stopper for det, som han selv kalder for et uacceptabelt højt antal arbejdsulykker

Danish Crowns topchef vil sætte en stopper for det, som han selv kalder for et uacceptabelt højt antal arbejdsulykker

Danish Crowns topchef Jais Valeur vil nu rette op på slagteri-selskabets kedelige placering i toppen over danske virksomheder med flest arbejdsskader.

- Det her skal være med til at gøre Danish Crown til en bedre arbejdsplads - og vi skal have et stærkere samarbejde internt. Vi skal have færre ulykker. Vi er på et uacceptabelt højt niveau. Nu måler vi på det, og så får nogen et mandat til at få bragt det ned. Det skal vi gøre. Og det bliver i samarbejde med jer (Fødevareforbundert NNF red.) og medarbejderne, siger han til Fødevareforbundet NNF's hjemmeside.  

Og der er lidt at gå i gang med for topchefen, som kom til Danish Crown sidste år efter mange år i mejeribranchen.

Sidste år kunne Fagbladet 3F nemlig berette, at når man måler på antal arbejdsulykker mellem 2012 til 2014 per medarbejder, så er Danish Crown helt oppe på en 9. plads blandt danske virksomheder med flest anmeldte  arbejdsulykker.

Danish Crown havde på det tidspunkt fem anmeldte arbejdsulykker per 100 medarbejdere årligt.

Fra fødevarebranchen var det således kun Hilton Foods og SB Pork, der klarede sig dårligere.

Tal for Arbejdstilsynet viser, at slagteribranchen generelt har hele tre gange så mange arbejdsskader som gennemsnittet for alle andre brancher.  

 Har det overrasket dig, hvor højt antallet af arbejdsulykker var, da du kom til Danish Crown?

- Ja, siger Jais Valeur bestemt.

Fødevareforbundet NNF: Vi er klar til at bidrage

Hos Fødevareforbundet NNF glæder næstformand Jim Jensen sig over, at Danish Crown nu tager fat.

- Vi hører i øjeblikket en række positive nyheder fra Danish Crown. Den relativt nye ledelse har sat en ny, positiv dagsorden. Nu tager de også fat på et problem, som der har været i branchen længe. Det vil vi gerne kvittere for, og vi glæder os til at bidrage til arbejdet, siger han.