Der var fyldt til Nordens største fødevaremesse Foodexpo i Herning, hvor også Fødevareforbundet NNF var med
Inspiration. Det fik de mere end 25.000 gæster masser af, på fødevaremessen Foodexpo, der blev afholdt i Messecenter Herning 6-8. marts.
Fødevareforbundet NNF var også med til Foodexpo.
Her kunne messegæsterne møde både ansatte og tillidsrepræsentanter fra Fødevareforbundet NNF.
- Som fagforbund er det vigtigt at vi følger med i de seneste trends i branchen. Foodexpo er en god måde at få inspiration og se hvad der sker af nye tiltag. Samtidig har vi mulighed for at snakke med vores medlemmer og samarbejdspartnere undervejs på messens tre dage, siger Susie Kristensen, forbundskonsulent i Fødevareforbundet NNF.
55 kilo tung chokoladeskulptur
Der blev afholdt en række fagkonkurrencer undervejs på Foodexpo.
I konkurrencen Danish Showpiece Competition sneg der sig en amatør på podiet.
Den tidligere vinder af Den store bagedyst, Tobias Hamann-Pedersen, vandt sammen med konditor Palle Sørensen titlen som danmarksmester i chokoladeskulpturer.
Skulpturen blev skabt af 55 kilo chokolade, og tog udgangspunkt i animationsudgaven af filmen Alice i Eventyrland.
- Hvor narcissistisk det end lyder, har vi lavet en afstøbning af mit ansigt i gibs, og derefter støbt mit ansigt i chokolade, smiler Tobias Harmann-Pedersen til dr.dk.
Konditor Palle Sørensen og hans assistent har brugt omkring 500 timer over de seneste måneder på at forberede deres kunststykke.
I konkurrencen DM i Chokolade var det Peter Buch Hansen og Nico Dreier Petersen fra Kold College i Odense, der kunne løfte trofæet som danmarksmestre i chokolade.
Hos Danske Slagtermestre, blev der afholdt flere konkurrencer for slagtere. Her er vinderne.
- Danmarks bedste hønsesalat: Jens Christian Lundgaard, Humlebæk
- Danmarks bedste grillpølse: Slagter Schmelling, Gilleleje
- Danmarks bedste frikadelle: Slagteren på Møllevej, Thisted
Fødevarebranchen går forrest for at bremse madspild
Foodexpo handlede ikke kun om at vise nye produkter og teknologi frem.
Et af de store temaer på Foodexpo var, hvordan fødevarebranchen kan være med til at begrænse madspild.
Fødevarebanken fortalte om, hvordan de sidste år hentede 688 tons overskudsfødevarer hos fødevareproducenter rundt om i Danmark.
Fødevarerne har enten været tæt på udløbsdatoen eller ikke kunne sælges på almindelig vis, selvom fødevarerne ikke fejler noget. Fødevarebanken afleverer fødevarerne til organisationer, der arbejder for og med samfundets socialt udsatte.
Efter Foodexpo, Nordens største fødevaremesse, lukkede og slukkede tirsdag, stod fødevareBanken klar med en lille hær af frivillige til at indsamle udstillernes overskudsvarer. Resultatet blev 6 tons varer, som nu kan komme herberger, krisecentre og varmestuer til gode landet over.