Nyhed

Blog: Hvem er din nye kollega?

For et par måneder siden indgik LO, DA og regeringen en trepartsaftale om integration af flygtninge på arbejdsmarkedet. Aftalen understreger, at vi har et fælles ansvar for at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet. Alternativet er nemlig ikke, at flygtningene ikke kommer hertil.

For et par måneder siden indgik LO, DA og regeringen en trepartsaftale om integration af flygtninge på arbejdsmarkedet.

Aftalen understreger, at vi har et fælles ansvar for at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet. Alternativet er nemlig ikke, at flygtningene ikke kommer hertil.

Derfor skal vi sikre, at flygtningene bliver en del af fællesskabet og har forståelse for "Den Danske Model". Modtager vi ikke flygtningene på en ordentlig måde risikerer vi, at de bliver en del af et parallelsamfund, hvor de regler og værdier, vi har på vores arbejdsmarked, ikke er gældende for dem.

Når det er sagt, så er det vigtigt at holde fast i, at vi fortsat har et særligt ansvar for vores ledige medlemmer.

Vi kan ikke acceptere, at indsatsen for flygtningene ødelægger muligheden for herboende ledig arbejdskraft. Samtidig må det altid være et mål, at dem, der hjælpes ind på arbejdsmarkedet, hurtigst muligt bliver ansat på almindelig vilkår. Og det kan lykkes. Efter tre måneders praktik, er de første flygtninge ansat på ordinære vilkår på Danish Crown i Horsens.

Vi tror på den gode model, hvor afdelingens ledige medlemmer, ledige fra jobcentrene, kontanthjælpsmodtagere og flygtninge ansættes i en ligelig fordeling. En model, hvor det ikke er økonomien, der er afgørende, men tanken om at give alle muligheden for fast beskæftigelse.

Hvis vi ikke tager godt imod flygtningene og tager hånd om dem fra starten, så bliver det umuligt at få dem ind som gode samfundsborgere, der yder deres til velfærdssamfundet.

God sommer.


Bragt i Substans nr. 2 2016