Hvor meget har jeg egentlig sparet op til min pension? Og hvordan er jeg forsikret igennem arbejdet? Mange ansatte på Delika var usikre på deres pension. En times fyraftensmøde med Industriens Pension gav svar på mange spørgsmål
Hos Delika indbetaler kollegerne til Industriens Pension.
Men mange havde slet ikke styr på, hvor meget de sparede op, og hvordan de var forsikret ved sygdom eller død igennem pensionsopsparingen.
- Pension er ikke rigtig noget vi har talt om på arbejdspladsen, selvom det jo er 12 procent af vores løn. Så jeg kontaktede Fødevareforbundet NNF Østjylland og spurgte, hvad vi kunne gøre. De henviste til Industriens Pension, som tilbød at komme ud på virksomheden til et fyraftensmøde, siger Bent Jensen.
Bent Jensen hang en seddel op i kantinen og talte med kollegerne. 15 ud af 26 brugte en god time efter fyraften på at forstå, hvordan pensionsopsparingen hænger sammen.
Mange fik justeret pensionen på fyraftensmøde
- Der var flere der troede, de var forsikret ved kritisk sygdom, men faktisk slet ikke var det. Vi var blevet bedt om at tage vores nem-id med til fyraftensmødet, og jeg tror, at halvdelen fik justeret deres forsikringer på mødet. For nogle var det første gang de var inde og se, hvor meget de egentlig har sparet op til pensionen, siger Bent Jensen.
De medarbejdere der ikke kunne være med, har siden fået hjælp af kollegerne i frokostpausen.
Det er ikke kun hos Delika, at medarbejderne kan blive en anelse forvirret omkring de penge der indbetales til Industriens Pension eller PensionDanmark via overenskomsten.
- Rigtig mange forbinder Industriens Pension med pension, men der er også flere forsikringer, for eksempel ved kritisk sygdom eller dødsfald. Mange bliver lidt overraskede når de hører, at de slet ikke er forsikret ved kritisk sygdom, eller hvilke efterladte der står til at få forsikringssummen ved dødsfald, siger Christian Dollerup, kundechef i Industriens Pension.
Det var ham, der var ude hos Delika og fortælle om Industriens Pension. Der er over 7.000 medlemmer af Fødevareforbundet NNF, der ikke har taget stilling til, om de vil forsikres ved kritisk sygdom, og det er selvom hver fjerde bliver syg inden de bliver 65 år.