Foto af - Vi havde i mange år den gule førertrøje. Og så blev vi kaldt ind i kantinen til øl og pølser, når vi igen lå foran Danish Crown, husker Leon Larsen.
Nyhed

Leon var Fjerritslevs sidste slageriarbejder

Mens Fjerritslev slagteri stoppede sådan officielt i foråret 2015, så fortsatte Leon Larsen halvandet år mere, indtil han 1. oktober gik på pension efter 45 år på virksomheden.

45 år nåede han på Ticans anlæg i Fjerritslev. Det var sjovt fra morgen til aften hele vejen - og så fik Leon også lov til at være sidste slagteriarbejder på stedet. 

Mens Fjerritslev slagteri stoppede sådan officielt i foråret 2015, så fortsatte Leon Larsen halvandet år mere, indtil han 1. oktober gik på pension efter 45 år på virksomheden. 

- Jeg blev tilbudt arbejde hos Tican i Thisted, da lukningen blev meldt ud. Men de vidste godt, at jeg ikke ville med derud, så kort tid før min pension. Derfor fik jeg en specialopgave med at skære udstyr ned, fortæller han.

I de sidste 10 måneder gik han alene på slagteriet, kun afbrudt af håndværkere, der kom forbi for at hjælpe eller hente maskiner og bånd, som kunne bruges i Thisted, Ansager eller andre steder. 

- I starten var det trist, og det har jo været vedmodigt at gå og pille ned, når man har brugt det meste af sit liv her, sige han. Samtidig var det også dejligt, at jeg kunne få lov til at blive her til min pension, siger han. 

Han betegner de 45 år i Fjerritslev som fantastisk gode år.

- Jeg har været helt vildt glad for det. Nogle kritiserer akkordsystemet. For mig har det været skønt. Hvis man ikke har brug for at skulle gå efter alle pengene, så har det givet frihed til at arbejde, som man vil. Og så er der jo en hård jargon på slagterierne. Men den er ikke ondskabsfuld. Det har faktisk været sjovt at være der fra morgen til aften, siger han. 

Mange år i den gule førertrøje

Højdepunktet har været fejringerne af, hvordan Tican klarede sig blandt de andre slagterier i Danmark.

- Vi havde i mange år den gule førertrøje. Og så blev vi kaldt ind i kantinen til øl og pølser, når vi igen lå foran Danish Crown. Det er skønt at få anerkendelse. Det er ikke kun en direktør, som står bag det. Det er alle mands arbejde, som lå bag, at vi klarede os så godt, siger han.  

Da han startede på Fjerritslev slagteri var der både opskæring, udbening, pølsemageri mm. Efter at det fusionerede med slagteriet i Thisted, så blev det mere specialiseret, hvilket absolut ikke sænkede arbejdshumøret.

- Fjerritslev blev specialisterne i udbening af forender, og det har altid været mit favoritdisciplin, og når man laver det, som man er bedst til, så har man det også bedst med det, siger han.