Foto af Struer har været et nyt vartegn, nemlig to kæmpe flasker, som tillidsrepræsentant Lars Thulstrup står foran.
Nyhed

Satser på flere fastansatte

På Jensen’s Køkken i Struer ansatte man tidligere omkring 30 ferieafløsere i højsæsonen. Nyt initiativ gør, at man i stedet satser på at fastansætte flere hele året

På Jensen's Køkken i Struer ansatte man tidligere omkring 30 ferieafløsere i højsæsonen. Nyt initiativ gør, at man i stedet satser på at fastansætte flere hele året

På Jensen's Køkken i Struer ansatte man tidligere omkring 30 afløsere i højsæsonen om sommeren. Den ordning er man gået væk fra. Nu er det omkring 15, fordi man har fastansat flere.

- Når lavsæsonen begynder efter skolernes efterårsferie kommer de ansatte på kurser i hold. På den måde er der altid en stab på virksomheden til at klare den daglige produktion, mens kollegerne dygtiggør sig på kurser, siger tillidsrepræsentant Lars Thulstrup, der er idemanden til ændringen.

- Tidligere kunne det give en del problemer med så mange ferieafløsere, blandt andet, fordi de skulle gennem en oplæring. Men det har vi også ændret på.

- Vi har et utrolig godt samarbejde med en fast person på Struer Kommune. Hun kender vores virksomhed og ved, hvor mange afløsere vi skal bruge. Det antal ledige bliver så opfordret til at komme på kursus, hvor de bl.a. lærer om hygiejne, hvad arbejdet på Jensen's Køkken går ud på og så videre, inden de tiltræder.

- Disse medarbejdere bliver ansat på lige vilkår med alle andre og de har så en sæson til at gøre opmærksom på sig selv og hvor godt de arbejder. Det har da også resulteret i, at flere har kunnet fortsætte.

Kan ikke undgå afskedigelser

- Men, siger Lars Thulstrup, selv om medarbejderne tilbydes kurser og lignende i lavsæsonen, så kan vi ikke helt undgå afskedigelser. Det er bare ikke så mange, som tidligere. Og det glæder mig virkelig meget, siger Lars Thulstrup, der foruden at være tillidsrepræsentant også varetager hvervet som arbejdsmiljørepræsentant.

Jensen's Køkken er en del af Jensen Food Group, der bl.a. driver Jensens Bøfhus.

- Da vi blev etableret i Struer i 2000 var vi forsyningsled med alt til bøfhusene: fra servietter, lys, duge til bøffer, salater og sovser. I dag koncentrerer vi os udelukkende om fødevarerne, lige som logistikken til restauranterne og detailhandelen ligger i hænderne på en ekstern leverandør. Vi koncentrerer os om det, vi er virkelig gode til, nemlig fødevaredelen.

Der er i dag omkring 37 i produktionen, som møder ind på forskellige tidspunkter. De første klokken 03,30 og de sidste klokken 07.

- På den måde er det et flow i produktionen Ingen skal vente med at komme i gang med arbejdet, siger han.

Der produceres cirka 40 til 60 tons sovs om ugen, hvor whisky-, bearnaise- og favoritsovsene er det mest populære.

- Baggrunden for Jensen's Køkkens store popularitet skal ses i lyset af, at man også kan købe vores forskellige sovse og bl.a. pulled meat, mørbrad og spareribs i detailhandelen. Det blev en realitet efter opfordring af kunderne i Jensens Bøfhus. De ville gerne kunne lave et lige så lækkert måltid hjemme, som de får på en af restauranterne.

Udvikler hele tiden nyt

- For danskerne betyder sovsen rigtig meget, men trenden er også ved at indfinde sig i bl.a. Sverige og på et par af vores nye markeder, Finland og Tyskland.

På Jensen's Køkken udvikler man hele tiden nyt. Eksempelvis er danskerne blevet meget glade for pulled kød, specielt pork og kylling.

- Vi lancerer også nye typer sovse. Chilibearnaise og hollandaise er meget populære, men vi laver også andre sove, bl.a. brun, rødvin og andesovs Der skal være noget for enhver smag.

Lars Thulstrup siger, at for år tilbage sluttede sæsonen nærmest fra den ene dag til den næste. Sådan er det ikke mere og det skyldes, at danskerne er meget glade for at grille og gerne gør det hele året.

- Det betyder meget for beskæftigelsen hos os, hvor alle er ansat på samme vilkår. Vi har ingen kontraktansatte, siger Lars Thulstrup.

På Jensen's Køkken har man en lokalaftale, der bl.a. giver tillæg til lønnen. Desuden har man en del personalegoder, bl.a. personalesalg, rabat til Jensens Bøfhus, frugtordning, tilbud om massage, fællesspisning en gang om måneden og familiedag hver andet år.

- Her til kommer det store sundhedsprojekt, som vi har sat i gang. Det venter jeg mig rigtig meget af, siger Lars Thulstrup.