Nyhed

Fransk læremester giver medaljer

Konditorlærling Michael Engels Petersens læremester er franskmand. Det betyder en noget anderledes uddannelse

Konditorlærling Michael Engels Petersens læremester er franskmand. Det betyder en noget anderledes uddannelse

21-årige Michael Engels Petersen, var egentlig gået i gang med at uddanne sig til kok. Men et uheld fik ham til at skifte karriere og det har han ikke fortrudt.

- Den café hvor jeg stod i lære som kok brændte, så jeg måtte søge nye veje. Jeg så et opslag, hvor man søgte en konditorelev på Kongebrogården i Middelfart og tog kontakt til chefen, Cedric Clerici, der er franskmand og uddannet kok, bager, konditor og chocolatier. Et par dage efter vores samtale blev jeg tilbudt at komme i mesterlære som konditor.

Chefen er en rigtig franskmand

Michael Engels Petersen siger, at det var noget af en omvæltning at komme under Cedric Clericis vinger.

- Han er af den gammeldags type og har et temperament, som franskmænd er kendt for. Det betød, at jeg lærte en masse fra begyndelsen, ikke bare inden for konditorfaget, men også at bage hvidt brød, skærekager, arbejde med is og desserter og så videre.

Ikke alt har været let. Da Michael Engels Petersen, som det første, skulle lære at forme roser af sukkermasse, blev de første 50 kasseret.

- De ligner blomkål, ikke roser, var kommentaren.

Tredjebedste konditorlærling i Danmark

- Jeg lærte, at den bedste måde at blive en god håndværker på, er at øve sig igen og igen, siger Michael Engels Petersen, der er alene med sin mester i konditoriet på Kongebrogården, som ifølge Spiseguiden hører hjemme i top 10 i Danmark.

Han deltog i Skills - Danmarksmesterskaberne for erhvervsuddannelser i år og fik en flot tredjeplads.

- Jeg opdagede hurtigt, at der er forskel på, om man oplæres af en dansk konditor eller en fransk. På den ene side har jeg fået en masse oplæring, som de andre ikke har. På den anden side føler jeg også, at der er nogle ting, jeg mangler. Det er noget af det, jeg også skal have lært, siger Michael Engels Petersen.

Når Michael Engels Petersen bliver færdig som konditor til marts næste år, har han planer om også at tage uddannelsen til bager.

- Jeg tror det er en fordel, at have begge uddannelser. I min læretid som konditor har jeg også bagt en del brød og er virkelig kommet til at holde meget af det. Derfor vil jeg bruge et par år på bageruddannelsen, siger han.