Foto af Madteamet hos Emilievejs Slagterforretning i Frederikshavn: slagtermester Peter Olsen, slagtersvend Thomas Pedersen, delikatesseassistent Jasminka Hairic, slagterelev Jesper Nielsen, slagtersvend Anne Marie Christensen, slagter med speciale i delikatesse Michelle Lundtoft og delikatesseassistent Karina Pedersen.
Nyhed

De bedste i 2014: Vi er meget stolte

Der stilles store faglige krav, når man er ansat i Danmarks bedste slagterforretning

Der stilles store faglige krav, når man er ansat i Danmarks bedste slagterforretning

De ansatte i Emilievejs Slagterforretning i Frederikshavn blev meget stolte og beærende, da deres arbejdsplads blev tildelt Slagterprisen 2014. Ikke kun, fordi slagterbutikken fik titel af Danmarks bedste, men også, fordi slagtermester Peter Olsen gav sine ansatte den største del af æren.

- Så bliver man stolt. Man ranker ryggen en lille smule. Men det kræver jo også meget ansvar af hver enkelt, siger slagtersvend Thomas Frost Pedersen, der har været ansat i Emilievejs Slagterforretning i 15 år.

Han bakkes op af sine kolleger.

- Vi har en meget høj faglig stolthed, siger slagtersvend Anne Marie Christensen.

Slagtermester Peter Olsen siger, at det er kombinationen af meget faglige, dygtige medarbejdere og konceptet bag slagterforretningen, der gør, at forretningen kører så godt, som den gør.

- Vi ligger i et gammelt villakvarter og er den eneste forretning. Når folk kommer på Emilievej for at handle er det altså hos os. Og vi ved, at kunderne gerne kommer langvejs fra. Selv om det ikke ligger til vendelboer at prale, så er det da flot, at vi en lørdag inden klokken 9 kan have 150 ekspeditioner, siger Peter Olsen, der var ansat som slagtersvend i 15 år, inden han i 1999 overtog slagterforretningen.

Glidende generationsskifte

- Det var et glidende generationsskifte på en måde, som jeg også gerne vil have det den dag om mange år, jeg mener, det er tid at gå på pension.

Der har ligget slagterbutik på Emilievej i over hundrede år, og Peter Olsen havde ikke planer om at ændre på konceptet, da han blev selvstændig. - Jeg ville ikke lave om på noget, som var godt.

- Men, siger han, tiderne ændrede sig og vi måtte hele tiden være på forkant. Her betyder kundernes ønsker selvfølgelig meget, men det er også vigtigt, at vi selv kommer med nye ideer og tiltag.

- Her er de ansatte utrolig gode til at komme med indspark. Med årene er færdigretter og halvfabrikata, som kunden kan gøre færdig hjemme, blevet mere og mere populært. Bl.a. arbejder vi meget med marinerede slagtervarer. Tiden kræver, at det skal være let at lave god mad. Og her giver vi kunderne en håndsrækning.

Man laver færdigretter hele året, men koncentrerer det en del i vinterhalvåret. En bestsellert hele året er, boller i karry, men der er også god afsætning af gode, gammeldags retter som forloren hare, æbleflæsk og lignende. Op til jul er en af de store slagsvarer hjemmelavede grønlangkålsboller.

Opskriften på frikadeller

Slagtersvend Anne Marie Christensen, der også arbejder med at ekspedere, siger, at en del kunderne gerne vil vide, hvordan de skal tilberede forskellige udskæringer.

- Tendensen i dag er, at folk spørger meget. Og det er kun godt, for så får de det bedste resultat ud af det kød, de køber. Men specielt unge efterlyser opskrifter og rådgivning om, hvordan de laver en bestemt ret. Det kan være alt fra tilberedningen af en oksebøf til, hvordan de laver frikadeller.

Den faglige stolthed kommer til udtryk, når de fire slagtere, slagtereleven og de fire delikatesseassistenter er på arbejde. Man har en såkaldt rullende 14 dagesuge, så man på skift møder tidligt og senere på formiddagen.

- Det er meget vigtigt, at der i hele åbningstiden er faglærte slagtere i forretningen, som kan træde til, hvis en kunde har et spørgsmål eller måske et bestemt ønske, siger Peter Olsen, der udelukkende beskæftiger faguddannede slagtere.

Glad for sin elevplads

Slagterelev Jesper Isaksen er utrolig glad for sin læreplads.

- Jeg anede ikke, hvilken uddannelse, jeg ville have. Jeg har snuset til mekanikerfaget, tømrer og smed og har arbejdet på Danish Crown i Sæby. På et tidspunkt fik jeg arbejde her i slagterbutikken og var ikke sen til at sige ja, da jeg blev tilbudt en elevplads. Det er utrolig udfordrende og spændende, siger Jesper Isaksen, der har fået en sidegevinst i slagterforretningen: Han er nemlig blevet kæreste med en an slagtersvendene, Anne Marie Christensen.

Da Peter Olsen for nogle år siden besluttede at modernisere og bygge slagterforretningen om, var der flere, der mente, at han med fordel kunne flytte den til midtbyen.

- Det kunne der overhovedet ikke være tale om. Vi kan kun ligge et sted, og det er på Emilievej.

Peter Olsen siger, at Slagterprisen 2014 også har givet en del forpligtigelser.

- Vi har et ry, vi skal leve op til. Vi skal lave slagtervarer, som man ikke finder andre steder. Og selvfølgelig af en kvalitet, så kunderne får en oplevelse. Det gælder alt fra pålæg, mange forskellige former for pølser og røgvarer, til udskæringer og færdigretter.

- Hermed skaber vi tillid og tryghed til kunderne. Og første skridt på vejen er, at det er faglærte og dygtige folk, der står bag, siger Peter Olsen.