Årets Kage 2015 blev kåret af Københavns Konditorlaug ved en stor gallafest lørdag den 14. marts. Vinderen blev kagen "Goldspot", der både indeholder Whisky, Bailey og chokolade.
Det skortede ikke på klapsalver, guldglitter og jubelråb, da Årets Kage 2015 blev kåret ved en stor gallafest lørdag den 14. marts på Axelborg i København. Københavns Konditorlauget fejrede samtidig, at det er 30 år siden lauget første gang kårede årets kage.
112 kager var tilmeldt konkurrencen og kun de allermest sukker- og chokoladeforskrækkede vil kunne modstå rækkerne af de mest fantasifulde, gennemførte og smukke kager, der blev vist frem for publikum. Knap 400 gæster havde sikret sig billet til begivenheden, og dermed også billet til Danmarks største kagebord, der blev linet op efter kåringen af de ti bedste kager.
Fik ideen to dage før
Master Fatmann styrede løjerne af, men da tidspunktet kom, hvor Årets Kage 2015 skulle kåres, var stemningen helt fortættet af koncentration og spænding. Og det var en tydeligt berørt Remedios Savio Lobo, der kunne modtage pokalen og checken på kr. 15.000,00.
Han var overrasket over at vinde med sin kage:
- Jeg fandt først ud af, hvad jeg ville have i forgårs. Men med whisky og Bailey tænkte jeg, at det ikke kunne gå helt galt, griner Remedios Savio Lobo, der til hverdag laver kager hos Konditori Antoinette i indre København.

Den stolte vinder Remedios Savio Lobo med trofæet, som han har ret til at have stående på sit arbejdsplads det næste år.
Skal kunne sælges
De elleve dommere havde i deres bedømmelse lagt særlig vægt på rationalitet, altså at Årets Kage skulle kunne laves af andre og indenfor en prisramme, der gjorde den appetitlig for forbrugernes pengepung.
- "Goldspot" vandt på alle parametre; på smag, på udseende og på rationalitet. Og så stod den knivskarpt. Det var virkelig en flot kage, der på den ene side så meget avanceret ud, men som på den anden side faktisk er lige til at gå til - hvis man altså kender teknikkerne bag, forklarer Krista Hansen, der var en af de elleve dommere.
På vej mod toppen
Formand for Fødevareforbundet Sjælland og Øerne Henrik Tonnesen var ligeledes imponeret over niveauet, og han vurderer, at dansk konditor-kunst kan måle sig med verdens bedste:
- Det kan tydeligt ses og smages, at talent, kreativitet og faglig stolthed er i højsædet, når konditorne udvikler nye kagetyper. Dansk konditori er på et meget højt niveau, og det er kun et spørgsmål om tid, før det danske Konditorlandshold vinder 1. præminen ved Coupe du Monde de la Pâtisserie, lyder vurderingen fra Henrik Tonnesen.
Du kan læse mere om årets vinderkage her.