Din virksomhed og dig kan få midler og værktøjer til færre tunge løft og bedre arbejdsstillinger. Gode arbejdsrutiner er med til spare kroppen for nedslidning. Forebyggelsespakkerne kan søges nu
Tunge løft og dårlige arbejdsstillinger er en del af hverdagen for mange medarbejdere i fødevarebranchen.
Men sådan behøver det ikke være.
Det er nu muligt at søge en forebyggelsespakke med løsninger til, hvordan I kan få færre tunge løft og bedre arbejdsstillinger.
- Der findes fortsat meget ensartet arbejde med tunge løft og skæve arbejdsstillinger i fødevarebranchen. Det slider på kroppen, hvis man ikke arbejder smart og passer på kroppen, siger Tommy Jensen, forbundskonsulent på arbejdsmiljøområdet i Fødevareforbundet NNF og fortsætter:
- En forebyggelsespakke handler netop om at få skabt gode arbejdsrutiner, så man undgår de dumme løft og unødig nedslidning. Med ret få midler, og på ret få måneder, er det muligt at ændre mange medarbejderes rutiner.
Få ændringer kan betyde alverden
Ansatte i fødevareindustrien og på mejerier anmelder flere erhvervssygdomme end den gennemsnitlige lønmodtager.
Det er især muskel- og skeletsygdomme der topper listen over sygdomme i fødevarebranchen.
Det viser tal fra Arbejdsskadestyrelsen.
Forebyggelsespakken indeholder forslag til, hvordan man forbedrer sine arbejdsrutiner over en periode på tre til fire måneder.
Forebyggelsesfonden kompenserer økonomisk for de timer, som virksomheden bruger på at ændre arbejdsrutiner.
Se hvordan du og din virksomhed kan søge om en forebyggelsespakke.
Elastikker fjerner smerter i nakken og skuldrene
Er eller har din virksomhed gennemført forebyggelsespakken "Gode rutiner aflaster kroppen", kan I søge om midler til elastiktræning.
Træning med elastikker på arbejdspladsen er med til at lindre smerter og ubehag i nakke og skuldre.
Træningen tager kun kort tid og kan lægges, når det passer ind i virksomhedens/medarbejdernes rytme.
Se hvordan du og din virksomhed kan søge om midler til elastiktræning.