Foto af Kristian Aagesen er slagterlærling. Han er et halvt år i England på udveksling.
Nyhed

Kristian er slagterlærling i England

Kristian Aagesen er 22 år gammel og slagterlærling. Han er taget et halvt år til England på udveksling, for at få erfaring fra et lokalt slagteri i Hertford. Her blogger han om udlandseventyret

Kristian Aagesen er 22 år gammel og slagterlærling. Han er taget et halvt år til England på udveksling, for at få erfaring fra et lokalt slagteri i Hertford. Under hans ophold bor han hos en værtsfamilie.

Han er i lære hos Catherine der driver Foxholes Farm Shop som både er landbrug og detailslagter.

Her blogger han om udlandseventyret.

Endelig ankomst

Lørdag d. 01/11-2014

Jeg ankom i dag til Hertford som ligger nord for London klokken 12:00 engelsk tid. Jeg har været utroligt spændt, men også meget nervøs for hvad denne rejse vil byde på. Det er jo trods alt arbejde og ikke ferie.

Da jeg ankom, kørte vi med det samme ud til et stort udendørs åbent kødmarked, for at hente kødet fra deres gård. Der var alt lige fra friskbagt brød, kager, fisk og kød, til garn og hjemmestrik.

Jeg er ikke helt sikker på, om det i Danmark er lovligt at have kød under åben himmel i så lang tid som de havde, de må dog også kun have det derude i 4 timer før det skal kasseres. Men ellers ligner mange af deres fødevareregler dem vi har i Danmark. De har bare et lidt mere afslappet forhold til dem.

Da vi havde hentet kødet var det tid til at køre hjem, da vi kom hjem blev jeg installeret på det store gæsteværelse. Det var et virkelig lækkert værelse.

Der var også lige tid til at jeg kunne få mig et par timers søvn, hvorefter at jeg blev inviteret med til halloweenfest i den lokale by. Der var både et kæmpe bål og en masse fyrværkeri, jeg mødte samtidig den anden familie der også boede på gården.

Trafikken vender på hovedet

Mandag d. 10/11-2014

I dag vågnede jeg først klokken 12, og eftersom jeg har fri gør det ikke så meget. Jeg startede dagen ud med at slappe lidt af og herefter gå en tur ned til byen på egen hånd. Jeg har stadig lidt svært ved at huske på at det er omvendt i trafikken her i England.

Et nyt kapitel

Tirsdag d. 11/11-2014

I dag var så min anden fridag, og jeg har brugt hele dagen på at slappe og så har jeg også tænkt lidt over det hele. Ved ikke helt hvorfor, men går ud fra at det er helt normalt, det er nok bare en smule hjemve, og jeg er sikker på det går over så snart jeg er faldet helt på plads. Men jeg er glad for at jeg sprang ud i det her projekt, da jeg er overbevist om at det er starten på en uforglemmelig oplevelse, og et helt nyt kapitel i mit liv.

Kyllingerouletten giver sved på panden

Onsdag d. 12/11-2014

I dag skulle jeg møde 8:30. Jeg fik lov til selv at fylde kød i boksen og gøre klar til dagens kunder. Herefter skulle jeg nå at skære det forreste på så mange okser som muligt. Min kollega Harry var der til at guide mig igennem den første, den anden gik dog let som en leg, men tog selvfølgelig et stykke tid, det er jo trods alt første gang at jeg skærer en okse på denne måde.

Efter oksen var skåret, skulle delene skæres til detail (eller nogle af dem, da meget går til hak og tern)  Det  er virkelig ærgerligt, men de kan åbenbart ikke sælge alle de grydestege endnu.

Jeg prøvede ellers at spørge om jeg skulle lave det som vi gør det i Danmark. Jeg fik et nej, men det håber jeg at få lov til efter jul, da det altid er op til julen at de har deres faste bestillinger og udskæringer.

Harry fik fri og tog hjem 16:30. Det betød at jeg skulle være der en time længere og lukke. Der kom desværre kun en enkelt kunde. Det viste sig at være en af de faste kunder, jeg havde godt nok ikke set hende før, men hun ville have nogle lidt mærkelige udskæringer.

Det gik bedre end jeg havde forventet og jeg fik lavet det præcist som hun bad om og uden hjælp fra Catherine, så jeg regner med hun var tilfreds.

Da jeg havde fået fri og lukket slagteren gik jeg hjem og gjorde mig klar til at gå ud og spise. Harry havde nemlig sammen med en ven, inviteret mig ud at spise i en by et lille stykke herfra.

Vi kørte hen til restauranten der hedder Nandos der sælger kylling med forskellige chilisovser som de fleste englændere elsker.

Jeg var ikke til så stærk mad før jeg kom til England, men det er jeg hurtigt blevet vant til. Forretten var noget de kaldte for en ''Kyllingeroulette'' den bestod af 10 kyllingevinger med forskellige chilisovser. Heldig som jeg er, trækker jeg nitten og får den stærkeste sovs. Jeg har aldrig i hele mit liv fået så stærk en chilisovs.

Jeg sad med sved i hele hovedet og en mund med ild i og havde svært ved at spise hovedretten da den kom. Det var sgu lige før at der kom tårer i øjnene.

Kristian Aagesen

Gør klar til jul

Torsdag d. 20/11-2014

I dag startede jeg dagen med at rydde op i kølerummet og at få gjort klar til julen.

Vi fik også 8 køer hjem og 10 halve grise. Jeg har aldrig set så meget kød i mit liv, og vi var to til at skære det ned.

I dag er også gået med at skære og snøre nogle stege, lave specielle udskæringer til de kunder der bad om det og generelt har det været en meget travl dag. Det har været fedt og efter i dag er jeg blevet mere sikker i det jeg laver.

Her til aften holdte de et månedligt spisekomsammen i butikken, hvor kunderne betaler for en middag, her blev jeg inviteret med. Det var nu også meget hyggeligt at møde de lokale kunder.

Tur til London

Lørdag d. 29/11-2014

Efter at have brugt en hel dag på ingenting, fik jeg om aftenen fat på en gammel højskoleveninde fra Ungarn, som er flyttet til London.

Hun havde heldigvis tid til at ses, og selvom jeg egentlig var rimelig træt, så siger man ikke nej til at komme til London.

Da vi mødtes og lige havde fået hilst var det tid til at tage ud i byen og finde en bar. Måden vi kom ud på var via metroen eller "the tube" som de kalder det inde i London.

Det var virkelig nogle gamle bumletoge, de kørte med, men så længe det virker skal man ikke klage, jeg var heldig at have en til at guide mig, ellers ville jeg ikke have en chance for at finde rundt i den labyrint af tunneller alene.

Det var meget hyggeligt og fedt at høre lidt om England fra en anden udlænding, som nok ved lidt mere om det end jeg gør.

Jeg vil ikke være en sur stodder

Søndag d. 07/12-2014

I dag har været en meget hård dag. Der har været utroligt mange kunder for at bestille kød til julen og de havde tilmed alt for mange spørgsmål.

Derudover har jeg i dag haft den store Charlie til at hjælpe mig. Jeg har dog været nødt til at holde ham lidt i ørene, da han synes det er mere spændende at betjene kunder, uden helt at vide hvad han snakker om, men det er jeg sikker på jeg nok skal få ændret på.

Charlie er også kun 15 år, så nu kan jeg jo selv få lov at agere "slagtersvend", selvom jeg stadig er lærling.

Det vil også gøre mig bedre til at snakke til nogen helt uerfarne uden at være grov eller nedladende. Jeg kan få lov til at være den svend jeg altid selv gerne ville have.

Jeg kan tydeligt selv huske nervøsiteten fra de første par måneder og hvordan man rystede af skræk hver gang man satte kniven et forkert sted, eller skulle spørge om hjælp, fordi at ens svend var en sur stodder og ikke lavede andet end at råbe og nedgøre en.

Fint besøg fra Danmark

Tirsdag d. 9/12-2014

Jeg har fået fint besøg fra Danmark, Det er min gode veninde der er taget hele vejen fra Danmark for at besøge mig.

I dag hyggede vi os på gården og jeg viste hende alle dyrene. Senere på aftenen var vi med Michael og Catherine ud og stå på skøjter i en nærtliggende havecenter og stort farmermarked. Her har Catherine også sin butiksbod oppe af og til.

Jul!

Onsdag d. 24/12-2014

Så blev det endelig jul!

Dagen stod på kunder fra klokken halv 8 og til en time efter lukketid 13:30. Dog var Mick og jeg ikke så stressede, da alt var pakket og klar til afhentning. Det var en dejlig dag.

Da jeg havde fri gik jeg direkte hjem og lagde mig til at sove til middag i en time, hvorefter vi alle sammen tog på pub for at fejre at den hårde jul endelig var overstået.

Efterfølgende tog jeg ud i byen alene i håb om om at der var andre unge mennesker ude, og det var der heldigvis. Efter en time fik jeg fat på den anden slagters venner og jeg blev inviteret til stor julefest på en pub. Der var fest og farver til langt ud på natten og de kunne alle sammen huske mig.

Det var en god afslutning på julen!

Læs hvordan du kommer til udlandet som lærling