Nyhed

Danish Crown og Tican fusionerer

De to andelsejede slagterivirksomheder Danish Crown og Tican fusionerer. Fødevareforbundet NNF er glade for at Tican bliver på danske hænder og håber ikke det vil føre til utryghed blandt medarbejderne

De to andelsejede slagterivirksomheder Danish Crown og Tican fusionerer. Fødevareforbundet NNF er glade for at Tican bliver på danske hænder og håber ikke det vil føre til utryghed blandt medarbejderne

Tirsdag den 24. februar blev det offentliggjort, at de to store slagterivirksomheder Danish Crown og Tican fusionerer.

Tican har i en længere periode søgt en økonomisk samarbejdspartner. Fødevareforbundet NNF er positive overfor fusionen.

- Vi er glade for Tican bliver bevaret og bliver på danske hænder, siger Jim Jensen, forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF med ansvar for slagterindustriområdet.

- Det er forhåbentlig et signal om, at de danske landmænd virkelig vil satse på danske slagterier. Det er jo dem der ejer Danish Crown og Tican, fortsætter Jim Jensen.

De to selskaber har udsendt en fælles pressemedddelese:

- Med denne løsning har vi fundet en model, der ikke kun giver Tican en fremtid, men som også sikrer, at vores ejere - de danske landmænd - fortsat er med i værdiskabelsen i den danske fødevareklynge, siger bestyrelsesformand for Tican, Jens Jørgen Henriksen, og fortsætter:

- Oprindeligt havde vi ikke forventet, at Danish Crown ville være en mulig partner, men denne fusion er uden tvivl den foretrukne løsning for Ticans andelshavere.

Forståeligt hvis medarbejderne er utrygge

Jim Jensen peger på, at Danish Crown og Tican nu har en vigtig rolle i at berolige medarbejderne:

- Vi ved at vores medlemmer har nogle naturlige bekymringer ved sådan en situation her. Nu har Danish Crown og Tican en vigtig opgave i at informere og tage hånd om medarbejderne - særligt overfor de ansatte hos Tican i Thisted og Ansager.

Afventer konkurrencemyndighederne

Før en fusion af de to selskaber kan træde i kraft, skal det godkendes af konkurrencemyndighederne, samt af en ekstraordinær generalforsamling i Tican og et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Danish Crown.

- Der går måneder, før vi har konkurrencemyndighedernes godkendelse, og i den periode er der naturligvis ikke noget, der vil ændre sig. Hverken for medarbejdere eller for andelshavere. Vi vil bruge den kommende tid på at lære hinandens virksomheder at kende gennem grundige analyser, så vi kan få det bedst mulige resultat ud af en sammenlægning, siger administrerende direktør for Tican, Ove Thejls, i pressemeddelelsen fra de to selskaber.