Fest og glædelige gensyn, da jubilarerne blev fejret. En af dem, Ratnavel Veluppilai, flygtede fra borgerkrig i Sri Lanka og blev slagteriarbejder i Danmark
Traditionen tro har Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland fejret de medlemmer, der har været i fagforeningen i 25 år.
I 2014 drejede det sig om 30, hvoraf en stor del var med til jubilæumsfesten i NNF Huset i Holstebro.
En af deltagerne, Ratnavel Veluppilai, 48, og tamil, var særlig glad, fordi han som flygtning har kunnet skabe sig et nyt liv i Danmark.
- Jeg er blevet fantastisk godt modtaget i Danmark. Jeg har fået rigtig meget støtte og opbakning gennem de mange år, jeg nu har været i landet, fortæller Ratnavel Veluppilai, der som 20-årig i 1986 måtte flygte fra borgerkrigen i Sri Lanka.
- Det var en meget stor beslutning, men jeg var i stor fare. Mange unge mænd blev taget til fange, fængslet, tortureret og måske dræbt. Derfor besluttede mine forældre, at jeg skulle ud af landet.
Faderen havde sejlet på langfart og blandt andet været i Danmark.
Kendte ikke landet højt mod nord
- Far mente, at Danmark var det mest sikre land for mig. Selv havde jeg ikke kendskab til landet langt mod nord, men det gav mig trøst, at min far kunne stå inde for den danske mentalitet, fortæller Ratnavel Veluppilai, der efter et opholdt i Sandholmlejren fik bopæl i Aabenraa.
- Det vigtigste for mig var at lære det danske sprog og sætte mig ind i dansk kultur. Meget kom som et chok for mig. Vores kulturer er meget forskellige. Omvendt passede det, hvad min far havde sagt. Danskerne er meget venlige og hjertevarme.
Ratnavel Veluppilai fik arbejde på det daværende slagteri i Gråsten. Da det lukkede kom han til Danish Crowns slagteri i Blans.
- Mange af mine tamilske venner bor i Holstebro, så jeg søgte arbejde på slagteriet. Her var jeg i skærestuen i 18 år, ind til slagteriet lukkede. Efter et år som ledig fik jeg arbejde på Danish Crown i Herning - et arbejde, jeg er virkelig glad for. Kollegerne er flinke og der gøres ikke forskel, om man er lys eller mørk i huden eller hvilken tro, man har, fortæller Ratnavel Veluppilai, der er gift, har to børn og bor i Holstebro.
Til jubilæumsfesten bød afdelingsformand Steen Hartmann bød velkommen og glædede sig over, at så mange havde mulighed for at deltage.
Fest og gaver
- Men der er jo også medlemmer, der er på arbejde, og som derfor har meldt afbud, sagde han.
Jubilarerne kom fra mange forskellige arbejdspladser, men det viste sig hurtigt, at flere tidligere havde arbejdet sammen. Det betød meget glædelige gensyn, hvor gamle minder - og ikke mindst anekdoter - blev genopfrisket.
Deltagerne blev trakteret med røget hjortekølle med urterand, asparges og hjertebrød. Hovedretten var oksefilet med hvide kartofler, springløg, karotter, broccolisalat og pebersovs. Til dessert Rubinsteinkage pyntet med flødeskum og vandbakkelser og til slut kaffe med petit fours.
Sluttelig fik hver deltager overrakt en gave: George Jensens lysestager og et Trip Trap tapas-skærebræt.
25 års jubilarerne er:
Kirsten Ruby Andersen, Hvam
Anders Dahl Hansen, Humlum
Bruno Jensen, Herning
Henrik Dahlgaard Hansen, Lemvig
John Thagaard Kristensen, Haboøre
Frank Laursen, Nr. Felding
Dorthe Boller, Holstebro
Sivananthan Raialingam, Tjørring
Jens Christian Strøm, Holstebro
Carsten Haubro Nielsen, Silkeborg
Birgitte Remme Dalsgaard, Herning
Claus Lindbjerg Jespersen, Herning
Claus Kühlwein Olesen, Struer
Henrik Skovbjerg Sørensen, Videbæk
Ulrik Bach-Mose, Hjerm
Carsten Lund, Lind
Heine Bock Fauerholt, Arnborg
Tina Helligsøe, Holstebro
Per Poulsen, Linde
Bjarne Filtenborg Johannsen, Dommerby
Gert Hvorslev Nissen, Kibæk
Martin Leo Sønderup Madsen, Tjørring
Johnny Okholm Pedersen, Brejning
Vikneswaran Rasiah, Tjørring
Birgit Jespersen, Holstebro
Mette Margrethe Fiskbæk,Gudum
Ratnavel Veluppillai, Holstebro
Lene Mølbæk Pedersen, Roslev
Kurt Jepsen, Herning
Frank Richter Andreasen, Herning
Per Nørgaard Laugesen, Holstebro.