Foto af Hvert enkelt produkt kontrolleres, inden de fryses. Det er bl.a. Solveig Nielsens job.
Nyhed

40 millioner pølsehorn - om året

Easyfood i Kolding arbejder på at komme mere ud på eksportmarkederne. Det kan betyde flere arbejdspladser

Easyfood i Kolding arbejder på at komme mere ud på eksportmarkederne. Det kan betyde flere arbejdspladser

Easyfood i Kolding er vækstet stille og roligt de senere år, således der i dag er over hundrede ansatte i produktionen. På hjemmemarkedet er man blandt de store aktører med måltidsløsninger til folk, som har travlt. Det er eksempelvis sandwicher, små pizzaer, bagværk og ikke mindst pølsehorn. Dem producerer man omkring 40 millioner af - om året!

- Det er et stort tal, men det er et hurtigt og velsmagende produkt, når sulten melder sig eksempelvis på tankstationen eller i supermarkedet. Pølsehorn henvender sig ikke kun til en enkelt gruppe mennesker. Det er alle, der kan lide dem, siger tillidsrepræsentant for de omkring 110 medarbejdere i produktionen på Easyfood, Thomas Petersen, der også er valgt til arbejdsmiljørepræsentant.

- Easyfood er en spændende og anderledes arbejdsplads. Hele organisationen er flad, uformel og effektiv. Eksempelvis har vi tavlemøder ved hvert skift, hvor dem, der møder ind, orienteres om, hvad sidste hold har lavet, om der er nyt fra ledelsen og hvad der i det hele taget rører sig på virksomheden. Det betyder, at medarbejderne drages meget aktivt ind i arbejdet på virksomheden.

Altid noget, der kan forbedres

- Men, siger Thomas Petersen, der er selvfølgelig altid noget, som kan forbedres. Eksempelvis er vi netop gået i gang med et projekt, hvor hver enkelt medarbejder kommer til screening hos en fysioterapeut, så eventuelle skavanker kan tages i opløbet.

Fabrikschef Peer Jespersen siger, at han håber på, at man kan drage erfaringer ud fra den rapport, som fysioterapeuten laver.

- Medarbejderne er selvfølgelig anonyme, men hvis et stort antal ansatte eksempelvis har ondt i skuldrene, så har vi et problem, der skal løses. Og her håber jeg, at medarbejderne giver deres tilladelse til, at vi kan arbejde videre med problemerne. Vi skal jo vide, hvor på virksomheden, det er galt, før vi kan gøre en indsats. Vores vigtigste ressource er vores medarbejdere.

Tillidsrepræsentant Thomas Petersen siger, at der er planer om at indrette et motionsrum på virksomheden. - Det er bedre at forebygge og hjælpe fremadrettet, siger han.

De ansatte har mulighed for at komme med ideer og oplæg til nye produkter eller forbedring af de eksisterende.

Thomas Petersen siger, at det ikke sker i så stort udstrækning, som tidligere.

Easyfood 102

- Det er afgørende, at vi har et godt samarbejde med de ansattes fagforening, mener fabrikschef Peer Jespersen (nummer to fra venstre). Her sammen med tillidsrepræsentant Thomas Petersen, afdelingsformand Paul Fruergaard Sørensen og afdelingsnæstformand Frank Knudsen, Fødevareforbundet NNF Lillebælt-Fyn.

Størst produktion til hjemmemarkedet

- Et an vores principper er produktudvikling. Derfor forsøger vi os også med nye produkter, men det kan være svært at ramme danskernes smag. Når det drejer sig om hurtige måltider, så er danskerne meget traditionsbundne. Nogle gange lykkes det. Andre gange må vi melde pas, siger fabrikschef Peer Jespersen.

For nogle år siden lagde man produktionen af kærnemælkshorn i Polen, men den produktion er nu tilbage på virksomheden i Kolding. Det har betydet 12 til 15 nye arbejdspladser.

Man arbejder på dag-, eftermiddags- og nathold. Omkring 85 procent af produktionen sælges til grossister på hjemmemarkedet, mens den resterende del fortrinsvis eksporteres til Tyskland og de nordiske lande. Hele produktionen fryses.

- Det danske marked er meget følsomt. Derfor satser vi i de kommende år meget på eksport. Blandt andet ser vi et stort marked i Polen. Men markedsføringen er svær. Man skal tænke på, at "det mange gange er øjet, der køber", som Peer Jespersen udtrykker det. Og her skal vi så lave de mest lækre produkter, som selvfølgelig også skal være velsmagende.

Thomas Petersen siger, at medarbejderne tages med på råd og at man netop har taget hul på en proces, der skal analysere, hvordan man gerne vil have, at arbejdspladsen ser ud, når man møder ind. At der eksempelvis er ryddet helt op og maskinerne er i orden.

- Man skal have samme mentalitet, som eksempelvis lastbilchauffører, der ofte har stor kærlighed til deres køretøj.

- På den måde er hver enkelt med til at skabe en endnu bedre arbejdsplads, siger Thomas Petersen.