Foto af Det har været en omvæltning, siger Dan Poulsen, der har skiftet arbejdsplads fra Faarvang til Danish Crown i Herning.
Nyhed

Godt at kolleger får arbejde

Tillidsrepræsentant Kurt Høj, Danish Crown i Herning, kæmper for, at fyrede kolleger fra andre af Danish Crowns afdelinger får arbejde i Herning

Tillidsrepræsentant Kurt Høj, Danish Crown i Herning, kæmper for, at fyrede kolleger fra andre af Danish Crowns afdelinger får arbejde i Herning

Hver gang en kollega fra en af koncernens lukkede afdelinger får arbejde på svineslagteriet i Herning, er tillidsrepræsentant Kurt Høj fra Herning glad.

- Det sker heldigvis med jævne mellemrum. Når en mester henvender sig til mig, fordi han mangler en eller flere nye medarbejdere i sin afdeling, tager jeg kontakt med lederen af jobbanken for de lukkede afdelinger i Fårvang, Skjern og Holstebro, Per Lund, som så forsøger at finde egnede folk. Og det lykkedes i vid udstrækning.

- Men der er også situationer, hvor vi må melde pas. Mestrene kan have specifikke ønsker, og det kan for eksempel være svært at finde egnede til detail-afdelinger. Det vrimler ikke med ledige detail-slagtere, siger Kurt Høj.

Kom til Danish Crown i Herning

Da afdelingerne i Skjern, Fårvang og kreaturslagteriet Vest i Holstebro lukkede, fik en del af medarbejderne arbejde uden for branchen.

De øvrige blev registreret i jobbanken og blev tilbudt bl.a. kurser eller arbejde på Danish Crowns nye kreaturslagteri i Holsted og - efter behov - på svineslagteriet i Herning.

Allan Sørensen, 48, Skjern, Dann Poulsen, 47, Fårvang, og Flemming Busk Knudsen, 53, Holstebro, har alle fået arbejde på slagteriet i Herning.

Allan Sørensen og Dann Poulsen søgte efter et opslag, mens Flemming Busk Knudsen havde planer om at flytte med til Holsted. Men den idé droppede han igen.

Dann Poulsen mener, at det har været en meget stor omvæltning at komme fra den mindre afdeling i Fårvang til det store slagteri i Herning.

- Jeg skærer brystflæsk dag ud og dag ind. Det er lige før, jeg drømmer om det om natten, og har da også spurgt, om jeg kan komme på rotation. Eksempelvis vil jeg gerne være i pakkeriet en dag eller to om ugen, således min arbejdsrytme bliver ændret.

Allan Sørensen er i udbeningen, og mener, at rotationen passer ham godt, mens Flemming Busk Knudsen siger, at det er en stor udfordring at skifte fra at slagte kreaturer til svin.

Gode og hjælpsomme kolleger

- Det kræver oplæring, men kollegerne er både flinke og meget hjælpsomme, siger Flemming Busk Knudsen, der - mens han arbejdede på kreaturslagteriet Vest i Holstebro - cyklede på arbejde. I dag må han bruge over en time på transport i bil.

Ingen af de tre har overvejet at forlade branchen og eventuelt få en ny uddannelse.

- Vi er kommet i en alder, hvor tryghed i arbejdet betyder meget. På den anden side ville vi måske have haft godt af at prøve noget helt nyt. Når vi taler med tidligere kolleger, der i dag arbejder med noget helt andet, så er de glade for det.

Der er omkring 700 ansatte på Danish Crown i Herning og tillidsrepræsentant Kurt Høj er glad for, at der hele tiden kommer nye til.

Men han mener, at Danish Crowns øverste ledelse hele tiden sender sorte skyer hen over bl.a. slagteriet i Herning.

- Vi har en god ledelse på slagteriet, som vi samarbejder rigtig godt med. De negative vibrationer kommer fra højborgen i Randers. Det kan ikke gå hurtigt nok for dem med at få lukket afdelinger og slagterier ned. Det giver uro og mine kolleger føler sig meget stressede. - Er det slagteriet i Herning, de lukker næste gang?

- Jeg føler, at den øverste ledelse simpelthen ikke har føling med, hvad der sker ude på arbejdspladserne. De arbejder med tal og strategier på deres lukkede kontoret og er meget lagt fra det virkelig liv. Vi bliver tudet ørene fulde med løntilbageholdenhed - ellers lukker de slagterierne. Den pistol kan de altså godt fjerne fra panden af medarbejderne, siger Kurt Høj.