Foto af Ole Wehlast havde et godt samarbejde med Karen Hækkerup, da hun var fødevareminister, og ser nu frem til igen at samarbejde med hende om vækst og beskæftigelse indenfor fødevarerhvervene.
Nyhed

Velkommen til Landbrug & Fødevarers nye direktør

Fødevareforbundet NNF ser frem til samarbejdet med Landbrug og Fødevarers nye direktør Karen Hækkerup

Fødevareforbundet NNF ser frem til samarbejdet med Landbrug og Fødevarers nye direktør Karen Hækkerup

- Jeg nåede at have nogle rigtig interessante møder med Karen Hækkerup, da hun sad som fødevareminister, så jeg ser afgjort frem til et godt samarbejde med hende og Landbrug og Fødevarer.

Sådan lyder kommentaren fra forbundsformand Ole Wehlast til nyheden om, at Karen Hækkerup bliver ny direktør for Landbrug og Fødevarer. Den tidligere direktør Søren Gade forlod posten den 24. september.

- Jeg har indtryk af, at Karen Hækkerup er oprigtigt interesseret i at skabe vækst og beskæftigelse indenfor landbruget og fødevareindustrien. Det kæmpede hun i hvert fald for, da hun sad som minister, og nu får hun så mulighed for at følge sagen helt til dørs, forklarer Ole Wehlast.

Modstandere og samarbejdspartner

Forholdet mellem Landbrug og Fødevare og Fødevareforbundet NNF har gennem tiderne været noget omskifteligt, og der har historisk set været stor forskel på, hvordan henholdsvis landmændene og fødevarearbejderne har set på udviklingen i landbruget.

Men de senere år er de to interesseorganisationer rykket tættere sammen, og har i flere situation stået skulder ved skulder:

- Hvis vi vil noget med fødevareindustrien i Danmark, så nytter det ikke noget, at landmændene og vores medlemmer kæmper mod hinanden. Det kommer der hverken vækst eller beskæftigelse ud af. Vi har en fælles interesse i at styrke fødevareerhvervet, og derfor må vi også kæmpe sammen, siger Ole Wehlast.

Enige om ikke at være enig

Som eksempler på samarbejdet peger han på, at Fødevareforbundet NNF og Landbrug og Fødevarer gik sammen mod fedtafgiften, ligesom de var fælles om at kæmpe mod de nye randzoner. I efteråret 2013 gik de to parter sammen til regeringen med forslag om, hvordan slagtesvineproduktionen i Danmark kan styrkes.

- Vi er til gengæld også enige om, at det ikke er alt, vi hverken kan eller skal være enige om. Det drejer sig for eksempel være lønningerne i fødevareindustrien, eller mængden af smågrise, der eksporteres ud af landet. Men vi samarbejder, der hvor vi er enige, og det mener jeg er en kæmpe styrke - både for Landbrug og Fødevare og for Fødevareforbundet NNF, fastslår Ole Wehlast.