Mads Kilstrup Kristiansens exotic-kage er Danmarks bedste kage
- Det er fandeme vildt, udbrød en stolt Mads Kilstrup Kristiansen, da hans exotic-kage "Abracadabra" i aftes blev kåret til Årets Kage på Axelborg i København.
Og det vilde var ikke bare, at han vandt over de 96 øvrige deltagende konditorer og konditorlærlinge. Men at han gjorde det for 2. år i træk.
Landsholdsdeltagelse hæver niveauet
- Udover den store sparring jeg har med mine kolleger på La Glace, er det helt sikkert samarbejdet på landsholdet, der gør, at min kvalitet ligger så højt. Vi udvikler meget sammen og hjælper hinanden. Og så henter vi selvfølgelig meget inspiration i konkurrencen med de andre lande, så vi altid har fingeren på pulsen, forklarer den 26-årige konditor, der havde taget udgangspunkt i sin vinderkage fra sidste år og "arbejdet sig hen imod noget bedre".
Nemlig en kage med citron-lime-mousse, mangokompot, passionsgele og kokosskum på en bund af ristede mandler.
- Citron og lime komplimenterer hinanden rigtig fint. Det så vi også til VM, fortæller vinderen, der håber, at konkurrencen vil sprede ringe i vandet og motivere andre i branchen til at prøve kræfter med nogle af opskrifterne, når de i løbet af ugen bliver frigivet på Årets Kages hjemmeside.
Publikumspris til Strangas-konditor
Publikumsprisen, der alene blev vurderet ud fra det visuelle indtryk, gik til Mike Adelsteen fra Strangas, der også imponerede dommerne nok til en 2. plads i hovedkonkurrencen, hvor 3. pladsen gik til Magnus Vestergaard fra La Glace.
Det er 29. gang, at Konditorlauget kårer Årets Kage, og blandt guldsponsorerne var Fødevareforbundet NNF.