Nyhed

Færre kvinder i fødevarebranchen

Danske fødevarer bliver i stigende grad lavet af mænd. Det viser medlemstal fra Fødevareforbundet NNF

Danske fødevarer bliver i stigende grad lavet af mænd. Det viser medlemstal fra Fødevareforbundet NNF

Skinker, chips og mælk bliver i stigende grad produceret af mænd i Danmark.

Siden 2008 er der blevet seks procent færre kvinder på de danske mejerier, og over fire procent færre kvinder i fødevareindustrien. Sådan ser det ud, når man ser på medlemstal for Fødevareforbundet NNF fordelt efter køn.

I dag er 70 procent af Fødevareforbundet NNF s medlemmer mænd og 30 procent er kvinder.

På seks år er andelen af mænd vokset med tre procent.  

Mænd og kvinder i fødevarebranchen 

Kun i private bager og- slagterbutikker er der kommet flere kvinder til, dog i et beskedent omfang. Inden for de seneste seks år er der kommet 1,4 procent flere kvinder i forhold til mænd.

Langt fra ligeløn endnu

På hele arbejdsmarkedet er der stadig en grund til at holde øje med forskellen på mænd og kvinders løn.

Hele 60 procent af de danske kvinder har en årlig disponibel indkomst på under 200.000 kroner. Til sammenligning er det kun 51 procent af mændene, der lever med den økonomi. Det skriver Ugebrevet A4.

Se grafikken hos Ugebrevet A4

Fortsætter udviklingen med samme tempo, som der har været i de seneste 12 år, vil der være lige mange kvinder og mænd i gruppen om 13 år. Noget hurtigere går det for de mennesker der har endnu færre penge mellem hænderne og må klare sig for under 100.000 kroner årligt. Her vil der være balance mellem kønnene om fem år.

Det viser Ugebrevet A4's fremskrivninger af Danmarks Statistiks tal for danskernes disponible indkomster i perioden 2000-2012.  Disponibel indkomst er det beløb, der er tilbage, når skatten er betalt.