Nyhed

Faaborg: Slagteriarbejdere snydes for uddannelse

Flere end 120 slagteriarbejdere fra Danish Crown i Faaborg var tilmeldt kurser og uddannelse i løbet af foråret. Nu har Danish Crown smækket pengekassen i og aflyst det hele. Tillidsrepræsentant raser: Man skal holde hvad man lover.

Flere end 120 slagteriarbejdere fra Danish Crown i Faaborg var tilmeldt kurser og uddannelse i løbet af foråret. Nu har Danish Crown smækket pengekassen i og aflyst det hele. Tillidsrepræsentant raser: Man skal holde hvad man lover.

Frustration og vrede. Sådan var stemningen, da flere end 120 slagteriarbejdere på Danish Crowns dødsdømte slagteri i Faaborg forleden fik nyheden; du skal ikke på kursus som planlagt.

Omkring 120 var allerede tilmeldt blandt andet offshore-kurser, svejsekurser, stort kørekort og buskort.

- Det er frustrerende at Danish Crown løber fra deres løfter. En HR-medarbejder har opfordret mange af mine kolleger til at tilmelde sig kurser, og så aflyser de lige pludselig. Det er ikke fair overfor mine kolleger, siger Jimmy Andersen, tillidsrepræsentant på Danish Crown i Faaborg. 

Danish Crown: Pengene er brugt

Danish Crown begrunder de aflyste kurser med, at der ikke er flere penge til uddannelse de kommende måneder.

- I de første tre måneder af i år har man brugt næsten tre gange det beløb, som man brugte i andet halvår sidste år, siger Jens Hansen, pressechef i Danish Crown til Fyens Stiftstidende.

Han forklarer, at medarbejderne, der har fået aflyst uddannelse, kan søge om kurserne igen til efteråret. Men han vil dog ikke love, at alle kommer af sted til efteråret.

Da produktionen først er sat til at lukke i starten af 2016, er ingen ansatte endnu sagt op, og derfor er den socialplan, der blandt andet indeholder penge til uddannelse, endnu ikke trådt i kraft. 

Planer for familie og arbejde smuldrer

Flere af slagteriarbejderne var tilmeldt offshore-kurser, og havde planlagt en fremtid på boreplatforme.

- Flere havde planlagt at skulle arbejde offshore og dermed være væk fra familien i længere perioder. De havde indrettet familielivet på store forandringer, og så pludselig smuldrer planerne, fordi Danish Crown ikke holder hvad de lover. Nu ved de ikke engang om de kan komme på kursus til efteråret, siger Jimmy Andersen.

Selvom Danish Crown har meldt ud, at al produktion lukker i Faaborg om små to år, så er der fortsat fuld gang i produktionen.

Faktisk så meget, at der er blevet ansat op mod 30 nye medarbejdere i den seneste tid. Det skyldes, at efterspørgslen på produkterne fra Faaborg er stigende, først og fremmest på grund af stor eksport til New Zealand.