Foto af Statsminister Helle Thorning-Schmidt besøgte Tican i Thisted op til Europaparlamentsvalget
Nyhed

Ole kæmper alles kamp

Statsminister Helle Thorning-Schmidt besøgte Tican i Thisted for at støtte Ole Christensen i EU-valgkampen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt besøgte Tican i Thisted for at støtte Ole Christensen i EU-valgkampen

- Ole kæmper alles kamp og er virkelig dygtig til sit arbejde i Europa-Parlamentet. Han fortjener virkelig at blive genvalgt, sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt, da han onsdag besøgte svineslagteriet Tican i Thisted.

Det primære formål med besøget var at støtte medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne, Ole Christensen, i hans valgkamp, men der blev også tid til en lille rundtur på slagteriet, hvor statsministeren gav sig tid til at tale med slagteriarbejderne.

Ole Christensen får meget stor opbakning specielt fra de nordjyske vælgere.

- Han gør det rigtig godt, siger afdelingsformand John Christiansen, Fødevareforbundet NNF Nordjylland, der deltog i mødet.

Oles kamp mod løndumping

- Ole har i mange år kæmpet arbejdstagernes sag i EU. Han kæmper en brav kamp for at sikre, at der fortsat vil være jobs i industrien i Nordjylland og resten af Danmark. Og så kæmper han for, at løndumping tages seriøst og at arbejdsforhold respekteres i hele EU, så dårlige løn- og arbejdsvilkår ikke bliver et konkurrenceparameter.

- Det er en vigtig kamp for at sikre nordjyske arbejdspladser. Derfor er det alt afgørende, at vi har en stærk nordjysk stemme i Europa-Parlamentet, der kæmper arbejdstagernes sag. Derfor stemmer jeg på Ole Christensen til EU-valget. Og jeg vil opfordre andre til at gøre det samme, siger John Christiansen.

Ole Christensen har i Europa-Parlamentets arbejdsmarkedsudvalg gennem de senere år arbejdet med en lovgivning, der har til formål at bekæmpe social dumping.

- Efter store kontroverser lykkedes det endelig i april at nå til enighed. Nu stammes nettet om de virksomheder, plattenslagere og bagmænd, der fusker med løn, skat, feriepenge - og ikke mindst med basal sikkerhed og sundhed for arbejderne, siger Ole Christensen.

Tican Besoeg Af Helle Thorning Faelles

Afdelingsformand i Fødevarefrbundet NNF Nordjylland John Christiansen, Statsminister Helle Thorning Schmidt, europaparlamentsmedlem Ole Christensen og tillidsrepræsentant hos Tulip Peter Uno Andersen.

Farvel til fuskerne

- Lige nu ender alt for mange arbejdstagere i en gråzone, hvor det er svært for fagforeningerne at finde ud af, om personen reelt er udstationeret eller om der er tale om rent snyderi. Det sker specielt på byggepladser, i transportbranchen, på gartnerier og frugtplantager.

Ole Christensen siger, at han har lyttet til fagforeningerne og myndigheder i Danmark.

- Fra nu af bliver det nemmere at lave nye og stærkere kontrolforanstaltninger mod social dumping. Et helt afgørende element er, at den danske fagbevægelse får lettere adgang til oplysninger om udenlandske virksomheder og deres aktiviteter. Det kan hjælpe med at få snyderiet frem i lyset - og farvel til fuskerne, siger Ole Christensen.

Der er afstemning til Europa-Parlamentet på søndag den 25. maj.