Foto af Afdelingsformand John Christiansen i snak med Ulla Rasmussen. En linje kan lave 2,5 millioner små frikadeller om dagen.
Nyhed

Vi har den gode arbejdskraft

– Det bliver intet problem at besætte nye stillinger på Tulip Aalborg, siger afdelingsformand John Christiansen

- Det bliver intet problem at besætte nye stillinger på Tulip Aalborg, siger afdelingsformand John Christiansen

Afdelingsformand John Christiansen, Fødevareforbundet NNF Nordjylland, er glad for, at det er skabt mellem 20 og 25 nye arbejdspladser på Tulip Aalborg, når man fra efteråret skal til at producere færdigretter. Det sker, når Danish Crown lukker slagteriet og dermed også Tulip i Faaborg.

- Det bliver ikke et problem at få stillingerne besat. Alle kan selvfølgelig søge, mens ekspertisen, den gode arbejdskraft, finder man blandt de ledige slagteriarbejdere i Fødevareforbundet NNF, siger John Christiansen, der ikke tror på, at de fyrede medarbejdere på Tulip i Faaborg, der har førsteret, søger stillingerne i Aalborg.

- Der er rigtig mange ting, der skal gå op i en højere enhed, hvis man skal rykke teltpælene op i det sydfynske og flytte til Nordjylland på grund af arbejde. Man skal have solgt sit hus, der skal findes arbejde til ægtefællen og så videre.

En god arbejdsplads

- Men, siger John Christiansen, hvis man tager mod tilbuddet om at flytte, så kan jeg godt garantere, at man kommer på en rigtig god arbejdsplads og har mulighed for at bo naturskønt samtidig med, at der er kort til en masse aktiviteter og kulturtilbud.

Tulip Aalborg er en forædlingsvirksomhed, hvor man producerer fastfood til frost og køl. Det er blandt andet frikadeller, bøffer, forloren hare og så videre.

- Vi kan ikke mærke, at folk køber flere færdigvarer i Danmark, altså f.eks. frikadeller, som blot skal varmes. Men vi har højsæson, som netop er begyndt. Når det bliver lunere i vejret, så er der en tendens til, at folk nogle gange gerne vil slippe lidt lettere om ved madlavningen. Og så er færdige frikadeller eksempelvis med kartoffelsalat jo en hurtig ret, siger Kim Hare.

Sortimentet er meget stort og en frikadelle kan laves i rigtig mange smagsvarianter og størrelser.

- Smagen varierer meget, alt efter, hvor i verden, man bor. En frikadelle til tyskerne smager meget anderledes end den til det danske marked. Og så er der størrelsen. Vi laver dem helt ned til fem gram og op til 200 gram.

Burgere

På Tulip Aalborg laver man også burgere af oksekød, selv om langt den største del nu produceres på en fabrik i Irland. Burgerne fra Tulip Aalborg bliver ikke færdigstegt, som f.eks. frikadellerne, men sælges ferske på frost.

- Jeg ved, at man forsøger at få en del af denne produktion hjem til Danmark igen. Men det er et spørgsmål om pris. Hvor kan burgerne laves billigst.

I øjeblikket er man i gang med en større renovering, så der bliver plads til de store maskiner, man skal bruge til færdigretterne.

- Vi har pladsen. Det drejer sig om at få den bedst udnyttet.

Man arbejder i to skift fra klokken 05 og frem til klokken 23. Højsæsonen er fra marts til september.

Omkring 80 procent af produktionen går til eksport, hvor Tyskland. Sverige og England er de største markeder.

De 20 procent til hjemmemarkedet fordeler sig på detailhandelen og catering. Man producerer fortrinsvis frostvarer, men også til køl, hvor produkterne bliver vaccumpakket.