Foto af So-slagtningen hois Danish Crown, kommer kun til at foregå i Skærbæk fremover
Nyhed

So-slagteriet i Skærbæk er reddet

Efter lange forhandlinger er so-slagteriet i Skærbæk reddet og de 85 slagteriarbejdere kan beholde jobbet. Alle Danish Crowns so-slagtninger samles i Skærbæk, og so-slagteriet i Sæby må derfor lukke
Slagteri kød
Slagteri kød

Efter lange forhandlinger er so-slagteriet i Skærbæk reddet og de 85 slagteriarbejdere kan beholde jobbet. Alle Danish Crowns so-slagtninger samles i Skærbæk, og so-slagteriet i Sæby må derfor lukke

Kollegerne i Skærbæk fik stillet en klar opgave af Danish Crowns ledelse: find 6,5 millioner lønkroner eller vi lukker slagteriet.

Det er nu lykkedes indenfor overenskomstens rammer, og slagteriet føres videre.

- Folk er rigtig glade over, at arbejdspladsen er bevaret. Det er jo førsteprioriteten, siger Paul Sejer, tillidsrepræsentant på Danish Crown Skærbæk.

Men selvom arbejdspladsen er reddet, er det ikke lutter jubelråb, man hører på det lille slagteri i Skærbæk.

Alle so-slagtninger samles nu i Skærbæk. Det betyder dels, at so-slagteriet i Sæby lukker, og dels at der skal udvides i Skærbæk.

Der skal ansættes 20-25 nye medarbejdere, og så omlægges arbejdstiden, så der også skal arbejdes om lørdagen.

- En hel del af mine kolleger tror ikke de kan få deres familieliv til at hænge sammen. Men det er jo konsekvensen, når vi skal have slagteriet til at hænge sammen. Det er ikke noget jeg bakker op om, men jeg accepterer det, fordi det er en mulighed i overenskomsten, siger Paul Sejer.

Triste nyheder for Sæby

I Sæby er man kede af meldingen om, at so-slagteriet med 29 ansatte må lukke.

- Rundt omkring er man jo rigtig kede af, at kollegerne i so-slagteriet har fået den meddelelse. Det er en trist dag, fortæller Karsten Thomsen, der er tillidsrepræsentant på Danish Crown Sæby.

- Det positive er, at virksomheden forventer, at vi indenfor et år har genansat alle der ønsker at blive. Der hvor der er nogen der holder kan de så komme ind. Fra den dag slagtningen stopper kan man med det samme overføre otte mand til det øvrige slagteri.

Omlægningen af so-slagtninger starter i begyndelsen af oktober.

Blandede følelser i Fødevareforbundet NNF

Jim Jensen fra Fødevareforbundet NNF har modtaget nyheden med blandede følelser.

- Jeg er utrolig glad og lettet over, at vi kan føre slagteriet i Skærbæk videre. Og at vi har fundet en løsning der ligger indenfor overenskomsten. Det gør det til en god nyhed, siger forbundssekretæren for slagterindustriområdet, og uddyber:

- Samtidig er det jo trist, at so-slagteriet i Sæby må lukke. Der hæfter jeg mig ved, at Danish Crown har meldt ud, at alle de kolleger der gerne vil, kan blive på slagteriet.