Kun to bagerier har indgivet konkursbegæringer i løbet af årets første fem måneder. Det viser nye tal fra Bager- og Konditormestrenes brancheorganisation
I 2013 gik 23 bagerier konkurser. I årets første fem måneder har kun to bagerier drejet nøglen om. Det skriver nyhedsbureauet Newspaq. Det vækker begejstring i branchen.
- Bagerfaget lider ikke længere. Bagerne er kommet videre, og de har fundet nye måder at redde forretningen på. Så vi vejrer morgenluft, siger Hardy Christensen, formand for Bager- og Konditormestrenes brancheorganisation (BKD) til Newspaq.
Gode bagerjobs bevares
Fra 2009 til 2013 har 141 bagerier måtte dreje nøglen om og erklære sig konkurs. At kun to bagerier er gået konkurs i år er derfor en markant nedgang.
Hos Fødevareforbundet NNF, glæder man sig også over de få konkurser.
Forbundssekretær Flemming Mogensen, hæfter sig dog ved, at kvaliteten af produktet stadig skal være højt.
- Hvis tallene fra brancheorganisationen holder og udviklingen er vendt, så er det en meget glædelig nyhed. Det virker som om niveauet er stabiliseret, og at vi kan bevare gode arbejdspladser i de danske bagerier, siger Flemming Mogensen, forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF.
Han er positiv over, at flere supermarkedskæder har indgået aftaler med bagerier om at levere brød til supermarkederne.
- På den måde for forbrugerne kvalitetsbrød lavet af faglærte bagere, når de står nede i supermarkedet. Den slags aftaler tror jeg gavner branchen, siger Flemming Mogensen.