En samlet strategi, med endnu mere fokus på kvalitet. Sådan lød buddet på hvordan vi skaber stærke fødevarevirksomheder på Bornholm
Solskinsøen i Østersøen er vært for det fjerde Folkemøde i streg. Og derfor lagde Fødevareforbundet NNF op til debat: hvordan skaber vi stærke fødevarevirksomheder på Bornholm?
I lang tid har tanken om et fødevarepolitisk forum for Bornholm floreret, og i debatten på Folkemødet var velviljen til at tage og føle på.
Både borgmesteren for Bornholm Winni Grosbøll (S), formand for Landbrug ? Fødevarer Martin Merrild og forbundsformand Ole Wehlast er begejstrede for idéen.
- Jeg synes det er en glimrende idé. Hvis vi kan udvikle flere lokale fødevarer er det godt. Men vi har brug for en håndsrækning og noget kapital, sagde Winni Grosbøll.
Både Ole Wehlast og Martin Merrild bød sig til.
- Hvis vi kan hjælpe med noget så sig til, lød det med det samme fra Fødevareforbundet NNFs formand.
- Bornholm kan blive et fødevaremekka. Måske kan vi gøre Bornholm til et forsøgsområde der også kan tegne udviklingen i resten af landet, fortsatte Ole Wehlast.
Martin Merrild bakkede også op:
- I skal udnytte den gode stemning omkring slagteriet og tænke fremad. Jeg kan godt love at landmændene her på øen bakker op.
Slagteriredning gav begejstring
Netop redningen af slagteriet i Rønne skabte god stemning i debatten.
Det brede samarbejde omkring redningen ser borgmesteren også som en løftestang for at udvikle fødevareproduktionen på øen:
- Vi har nemme ved at samarbejde det offentlige og det private på Bornholm. Så Bornholm kan godt blive et slags forsøgsområde.
Medlem af Europaparlamentet Claus Larsen-Jensen (S) deltog også i debatten, og glædede sig også over slagteriets redning.
- Vi har brug for ro i lejren. Derfor er jeg også glad nu, sagde han.