Danmarks bedste brød og kager kåres på Rådhuspladsen i København den 24. september.
Af Pia Rosager
Hvordan smager Danmarks bedste brød og kager? Og hvem er landets dygtigste bager og konditor?
Kom selv og oplev landets dygtigste professionelle bagere og konditorer dyste på deres faglige kunnen på Rådhuspladsen i København tirsdag den 24. septembe.
Herbedømmes60 professionelle bagere og konditorer fra hele landet på bedste kreation, - smag, - udseende, -krumme og skorpe, -kreativitet og rationel fremstilling blandt flere faktorer i de to kategorier.
Til at bedømme de ypperste produkter i landet er der nedsat to juryer til henholdsvis brødkategorien og kagekategorien. Juryerne er sammensat af to faguddannede personer samt en forbrugerrepræsentant. Gennem juryens sammensætning får juryen en alsidighed som også bagerne og konditorerne er afhængige af i dagligdagen.
I kategorien brød konkurreres der på specialbrød, rugbrød og baguette, og i kategorien kager er det bagt tærte, desserttærte og tørkage, der skal bedømmes.
På finaledagen vil der løbende være aktivitet indenfor og udenfor det store telt, der er åbent for alle interesserede fra kl. 12.30.
Mens dommerne smager og bedømmer finaleprodukterne, vil der blive uddelt smagsprøver på brød og kage til publikum.
Vinderne af konkurrencen kåres i teltet kl. 16.00 - og umiddelbart herefter vil københavnerne få rig mulighed for at sætte tænderne i alle Danmarks 60 bedste brød og kager.
Konkurrencen, som Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) står bag, afvikles i år for 13. gang.
De 60 finaledeltagere er udvalgt af tre fagjuryer på baggrund af 339 tilmeldte brød og kager.
Program for dagen:
•Landets bagere og konditorer indleverer brød og kagerkl. 11.00 -
12.00
•Juryerne bedømmer de 60 brød og kagerkl. 12.30 - 15.00
•Præmieoverrækkelse i de seks kategorierkl. 16.00 - 16.30
•Smagsprøver på alle finalebrød og -kagerca. kl. 16.30