Nyhed

Suhl’s Pålæg konkurs kom som et chok

Ni ansatte i produktionen skal gøre halvfabrikata færdig i denne uge
Pålæg  smørrebrød
Pålæg smørrebrød

Ni ansatte i produktionen skal gøre halvfabrikata færdig i denne uge

Suhl's Pålæg i Outrup på Mors er gået konkurs. Omkring en snes medarbejdere i produktionen er blevet sendt hjem. Ni skal dog fortsat møde på arbejde i denne uge for at få gjort halvfabrikata færdig.

- De ansatte var klar over, at Suhl's Pålæg havde været i krise, men ingen havde ventet, at det ville ende med en konkurs, siger afdelingsformand John Christiansen, Fødevareforbundet NNF Nordjylland, der mandag middag skal have et møde med kurator, advokat Ole Møller Knudsen, Nykøbing.

- Vi skal sikre os, at de ni medarbejdere, der skal arbejde denne uge, får løn, pension og så videre, siger John Christiansen.

Suhl's Pålæg havde dårlige regnskaber i 2011 og 2012, men ledelsen mente, at økonomien var rettet op i løbet af 2013. Fabrikkens bankforbindelse, Jyske Bank, var imidlertid af en anden opfattelse og begærende Suhl's Pålæg konkurs fredag eftermiddag.

 - Det kom som et chok for de ansatte, siger John Christiansen.

Virksomheden startede som slagterforretning, da Poul Gerhardt Suhl i 1946 åbnede slagterforretning i Nykøbing Mors. Han blev hurtigt kendt som sin velsmagende rullepølse. Den dannede også grundlaget, da sønnen, Poul Henning, startede egen virksomhed med pålæg.

I 1983 flyttede man ind i det tidligere mejeri i Outrup og koncentrerede salget af specialprodukter til supermarkedskæder og grossister.

I 2003 blev Suhl's Pålæg overtaget af Poul Bærentsen, hvis søn, Morten Bærentsen, blev medejer i 2005.